00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מאפנס תרד

לפני קצת יותר משנה נתתי לעצמי מתנת יומולדת, קורס קונדטוריה למתחילים בבית הספר "עושים בישול" של אורן גירון.
אז אמנם זה היה קורס/סדנא של יום אחד בלבד, אבל זו היתה חוויה מדהימה, ממלאת, כייפית ובסוף גם טעימה! מאד טעימה.
 
את המאפנס האלה למדתי להכין שם ונזכרתי בהם כש"נתקעתי" עם 3 קופסאות תרד (600 גר`) בלי כתובת.
ולמה היה לי כ"כ הרבה תרד במקרר? תכננתי להכין פסטליקו (מאפה בצק עלים עם תרד וגבינה), חשבתי שצריך לפחות קילו תרד כי הוא מאבד מנפחו, אבל הספיקו לי רק 400 גר`!
אז לניצול התרד הכנתי גם סלט ונזכרתי במאפנס הטעימים האלה שהם קלי הכנה אווריריים ומיוחדים בטעמם.
גבינה בולגרית לא היתה לי לכן שמתי גבינת חמד - יצא נהדר.
 
מאפנס תרד - אורן גירון
 
6 ביצים
30 גרם חרדל דיז`ון  - לא לוותר!! נותן טעם נהדר ומיוחד!
300 גרם תרד תרי, מאודה וסחוט
120 גרם חמאה מומסת
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
200 גרם קמח
2 שקיות אבקת אפייה
100 גרם גבינת חמד מגוררת
** ניתן לשים גבינת רוקפור / בולגרית
** את התרד ניתן להחליף בפטריות, כרובית או קישואים
 
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים ביצים, חרדל, תרד, חמאה ותבלינים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והגבינות ומערבבים
מזליפים לתבנית שקעים (אפשר גם בעזרת 2 כפות) ואופים כ-12 דקות בחום של 170 מעלות,  עד שקיסם הננעץ בתערובת יוצא לח בלבד.
מהכמות הנ"ל יוצאים 15 מאפנס.
 

 
 
 

 
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת