00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

בית תאילנדי

בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב

 

ליבי במזרח

 

שמה של מסעדת "בית תאילנדי" הולך לפניה, כמי שמהווה הכתובת היחידה בארץ לאוכל תאילנדי אמיתי. דוכני אוכל אסייתי פזורים אמנם בתל-אביב בכל עבר, אך אלה הצליחו רק להוציא שם רע למטבח התאילנדי בישראל. כך הפכה המסעדה פופולארית - במיוחד בקרב מי שטייל בעבר בתאילנד, כמו גם אנשי השגרירות התאית בישראל, שיודעים דבר אחד או שניים על האוכל בארץ אימם.

 

 

אך אליה וקוץ בה – לאותנטיות יש מחיר. האוכל במסעדה אינו חנפני בעליל – וניכר שלא הותאם במיוחד לחיך הישראלי. החריפות הגדולה תחרוך את גם את לשונם של אלה, שהורגלו לניצחונות גדולים של הפועל בדרבי. בנוסף - השימוש ברוטב דגים פה כל-כך מובן מאליו, שלעיתים איננו מצוין כלל בתפריט. ואם כל זה לא מספיק, אז שמות המנות ישברו גם את שיניהם של אלה, שבדיוק חזרו מחופשה באיים.

 

המסעדה מעוצבת בצורה צנועה - עם שימוש בעץ, צמחים, מחצלות ובמבוקים. השירותים מזכירים מסעדה צנועה באסיה יותר מאשר מסעדה תל-אביבית יוקרתית. אבל נחמד לשבת כאן - במיוחד בשעות הערב, כשהתאורה עמומה ונר קטן מונח על השולחן.

 

למנה ראשונה הזמנו סלט פאפיה "סום טאם" (28 ש"ח). רצועות הפאפיה היו דקות ובעלות מראה שהזכיר נודלס. טעמן היה מרענן ומעודן ובסך הכל מדובר במנת פתיחה חביבה.

 

 

בנוסף הוזמן אגרול הבית (20 ש"ח) במילוי אטריות שעועית שקופות, נבטים וירקות. הוא היה קריספי, לא נטף שמן - והוגש פריך ולוהט.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה סלט לאב מוי (32 ש"ח). זהו סלט בשר לבן קצוץ עם חתיכות מלפפון, בצל, כוסברה, נענע, פלפל חריף. בתפריט לא צוין כלל, שהמנה מכילה גם מי דגים – וחבל, כי הבשר הקצוץ היה נהדר, אך הטעם ה"דגי" היה דומיננטי מדי וחיבל בשמחה.

 

 

למנה עיקרית הזמנו גנג נומאי נאה (64 ש"ח) - תבשיל חלב קוקוס עם פרוסות בקר, נצרי במבוק, פטריות, בזיליקום ועלי ליים מתובל בקארי אדום חריף. המנה הוגשה בליווי צלחת אורז – והמלצרית הציעה לשפוך אליה את הרוטב. שמענו בעצתה ולא הצטערנו - המנה היתה שוס. חגיגה מרתקת של טעמים, צבעים וריחות – שאחריה פנטזנו להיכנס לסוכנות הנסיעות הקרובה ולהזמין כרטיס טיסה לבנגקוק. החריפות בחלל הפה היתה רבה אמנם, אך הדמעות שירדו מן העיניים היו מאושר.

 

 

 

בנוסף הזמנו גנג מאן טאד גאי (66 ש"ח), שגם הוא תבשיל חלב קוקוס, אך מתוק יותר (בניגוד לקודמו הוא אינו מתובל בקארי חריף), מכיל קוביות בטטה - וטעים גם כן, אם כי פחות ייחודי מקודמו.

 

כמו כן הזמנו את המרק התאילנדי המפורסם טום יאם גאי (58 ₪). הוא הוגש לוהט, טעמו היה חמוץ-חריף – והוא הועשר בתוספות רבות שהעשירו את טעמו כמו פטריות, בצל, עגבניה ועשבי תיבול. מנה נהדרת שמתאימה לימי חורף קרים.

 

 

את המרק ליווינו עם מנת אורז דביק.

 

 

בנוסף הזמנו מרק נוסף בשם טום צ`ט וון סן (58 ₪), שהכיל חזה עוף קצוץ טופו, אטריות שקופות, פטריות, כרובית, סלרי, שום ועשבי תיבול. מרק טעים – אך פחות מקודמו.

 

 

כמו כן הזמנו פאד קי מאו (52 ש"ח) - אטריות ביצים מוקפצות עם אווז, ירקות ובזיליקום. רק אחרי שאוכלים את מנת הנודלס הזאת, מבינים כמה טעימות יכולות להיות אטריות מוקפצות. כה שונות הן היו באיכותן מאותן אטריות סמרטוטיות, שמוקפצות ברוב מזללות הנודלס בעיר.

 

 

בנוסף הזמנו פאד תאי (52 ש"ח), שהורכב מאטריות אורז מוקפצות עם ביצה טרופה, טופו, נבטים, בצל ירוק ובוטנים כתושים מעל. מנה פשוטה וטובה – אם כי קצת שגרתית.

 

 

למנה אחרונה הזמנו נאם קנג סאי (20 ש"ח) שהוא פונץ` חלב קוקוס עם פניני טפיוקה פירות וקרח כתוש. קינוח קליל, מרענן ומיוחד.

 

 

בשל האיחור בהגשת אחת המנות, הוגש לשולחן על חשבון הבית קינוח של אורז דביק מתוק עם פרוסות בננה ותותים.

 

 

היה זה ביקור מהנה ב"בית תאילנדי". האווירה במקום מיוחדת, האוכל לא שגרתי ושונה מכל מקום אחר בארץ. פנינה אמיתית, שמצדיקה את השם הטוב שרכשה לה.

 

ציון: 4 כוכבים

 

  

עדכון מתאריך: 11/02/2010

 

להלן תמונות מארוחה עסקית נהדרת, שאכלנו לאחרונה בבית תאילנדי. תיאור המנות נלקח מאתר המסעדה.

 

סלט לאב מוי (סלט קר מבשר לבן, עוף קצוץ גס מתובל בנענע, כוסברה, בצל סגול, פלפל חריף ומעט לימון).

מרק עוף (מרק עם נתחוני עוף, אטריות אורז, ירקות ומעט כוסברה, בצל ירוק ושום מטוגן מעל):

גנג גומאי נאה (תבשיל חלב קוקוס עם פרוסות בקר, נצרי במבוק, פטריות, בזיליקום ועלי ליים, מתובל בקארי אדום חריף):

פאד קי מאו (אטריות ביצים מוקפצות עם בקר, ירקות ובזיליקום):


 

עדכון מתאריך 12/11/2010:

 

לאחרונה חזרתי פעמיים לבית תאילנדי כדי להתרשם ממנות נוספות. היתה זו הזדמנות טובה כדי להתנסות במאכלים ייחודיים שמוגשים רק כאן. רובם היו תענוג אמיתי. אני אוהב את האותנטיות הלא מצועצעת כאן, אך גם ברור לי שהמקום אינו מתאים לכל אחד. בית תאילנדי היא אחת המסעדות האסייתיות האיכותיות ביותר בארץ – ואני בוחר להעלות לה את הציון ל- 4.5 כוכבים.

 

להלן המנות שהוזמנו:

סלט פפאיה (28 ש"ח). סלט פתיחה קליל שאסור לפספס כאן. בניגוד לעבר, הפעם הוא הוגש בגרסה קצת "אשכנזית" - כלומר לא חריפה כלל. מומלץ לבקש מהמלצרית מראש, שהמנה תוגש פיקנטית.

מרק בשר לבן (42 ש"ח). כל פעם מדהים אותי כמה עומק יש למרקים כאן.

הכי איסן שיש (68 ש"ח). נתחי בשר לבן מלאי טעם, המוגשים בטמפרטורה פושרת ברוטב פיקנטי עז טעם. מי שאין לו בעיה עם אוכל חריף - יתמוגג מהמנה הזאת.

פאד קאפאו (62 ש"ח). אכלתי את המנה הזאת בכמה מסעדות בארץ - וזו של בית תאילנדי ללא ספק העסיסית והטעימה מכולן.

פאק בונג (64 ש"ח). מדובר בירק תאילנדי ירקרק, המזכיר בצורתו בצל ירוק, המוקפץ יחד עם רוטב שעועית חומה ונתחי בשר לבן מעושן. הירק מפתיע בעסיסיותו, אך לטעמי במסעדה מוגשות מנות מעניינות יותר.

בשר לבן מטוגן עם שום ופלפל שחור (69 ש"ח). דווקא מנה זו, הנחשבת לאחת ממנות הדגל של המסעדה, לא שכנעה אותי. הבשר היה יבש, קשה מדי - ולא היה שם רוטב שיציל אותו.

בשר בג`נגל קארי (68 ש"ח). ג`נגל קארי הוא הקארי החריף ביותר שיש - ומנה זו היא החריפה ביותר במסעדה. כל-כך חריפה, שהמלצרים כמעט ניסו להניא אותי מלהזמינה. הצלחתי לעמוד באכילתה, אולם הדבר עלה לי בדמעות. מנה מחוספסת, שמיועדת למזוכיסטים בלבד.

טום יאם (64 ש"ח). מנה ענקית בגודלה, שבלגימות הראשונות ממנה מעוררת תחושת "וואו" בשל עושר טעמיה. בהמשך היא הופכת לקצת מונוטונית. מומלץ להזמינה במידה ומספר סועדים חולקים יחדיו מנות שונות.

 

 

תבשיל חלב קוקוס בקארי מסמאן . תבשיל חלב קוקוס עם עוף, תפו``א, בוטנים, עליי ליים ובזיליקום מתובל בקארי מסמאן מעט חריף. בכל הקשור בתבשילי חלב קוקוס לדעתי אין מתחרים בארץ לבית תאילנדי.

 

 

תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק . תבשיל חלב קוקוס עם חצילים תאיים ועלי בזיליקום, מתובל בקארי ירוק חריף. לבקשתי הוא הוגש עם בשר לבן במקום עם שרימפס.

 

 

פק צ'וי ושרימפס.

עוף עם אגוזי קשיו- גאי פאד מט ממואנג. מדובר בשניצולונים ברוטב מתקתק. מנה שאינני מוצא שום סיבה להזמין כאן.

אורז דביק עם מנגו (22 ש"ח). מבין שלושת הקינוחים המוגשים במסעדה, זוהי המנה המועדפת עלי. חלב הקוקוס בה מעודן ולא מתוק מדי. כולי תקווה אגב, שיום אחד יתחרטו בבית תאילנדי - ויוסיפו לתפריט גם את הקינוח התאילנדי הלאומי: הבננה לוטי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת