00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Con DeLight

קוד חופשי

למעוניינים להירשם לעדכונים בפייסבוק,
לחצו כאן.

הבלוג עבר כתובת ומעכשיו תוכלו למצוא את כל העדכונים בבלוג החדש ולהירשם בו לקבלת עדכונים,
לבלוג לחצו כאן.

קוביית קוד חופשי

עוגת שמרים

בס"ד
 
התכוונתי להכין מהגבינה שהכנתי עוגת שמרים במילוי גבינה, והאמת שהכנתי אבל העוגה התפקששה ולכן הכנתי בסוף עוגת שמרים במילוי שוקולד ועוגת שמרים במילוי גבינה רגילה.
העוגת שמרים במילוי השוקולד יצאה טעימה מאוד ואם יורשה לי להגיד אפילו יפה לדעתי :-) והעוגה במילוי גבינה יצאה לא משהו. נחמדה אבל לא יותר.
השתמשתי בבצק של הנס ברטלה לעוגות שמרים וגם למילוי הגבינה שלו. המתכון לקוח מהספר "האוסף המתוק" של על השולחן.
 
אני חילקתי את המתכון כך שיספיק לשתי עוגות אך פה אני נותנת את המתכון ל-4 עוגות כי השברים שלי לא יצאו סימפטיים :-) :
 
1 ק"ג קמח
1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ"ל)
40 גרם שמרים טריים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 כף מחוקה מלח (15 גרם)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
200 גרם חמאה רכה
 
מילוי:
שוקולד למריחה
או
מילוי גבינה שמספיק לשתי עוגות:
400 גרם גבינה "טוב טעם" לאפייה
1 חלמון
1/4 כפית תמצית וניל
2 כפות קורנפלור או קמח (15 גרם)
קליפה מגוררת מחצי לימון
20 גרם חמאה מומסת
(את כל חומרי המילוי מערבבים יחד וממלאים את העוגה))
 
אופן ההכנה:
מערבבים 3/4 כוס קמח, 1/2 כוס חלב ושמרים. מכסים ומתפיחים במשך חצי שעה. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומוסיפים את שאר החומרים, למעט החמאה. לשים במשך דקה בעזרת וו לישה. מוסיפים חמאה ולשים במהירות איטית כ-2 דקות. מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית וממשיכים ללוש עוד 3 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה. מגלגלים את הבצק לכדור, מקמחים מעט ומכניסים למקרר לתפיחה איטית של 3 שעות.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן באורך 40 ס"מ על 30 ס"מ ועכשיו יש שתי אפשרויות:
1. לחצות את המלבן לשני מלבנים, למרוח את המלית הרצויה ולגלגל לנקניקים. את שני הנקניקים קולעים לצמה. מתפיחים בתבנית משומנת כשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים בביצה ואופים בין 20 ל-25 דקות. מצננים ולבריאות :-).
2. מורחים על המלבן את המלית הרצויה, מגלגלים לנקניק. חוצים את הנקניק לשניים ועם שני החלקים קולעים צמה, כך שרואים את המילוי.
אופים שוב לפי ההוראות באפשרות הראשונה.
 
אני עשיתי את שתי הדרכים ולפי דעתי התוצאה היותר יפה מתקבלת מהאפשרות השנייה. אז נכון שהאפשרות השנייה מלכלכת יותר אבל מה רע ללקק קצת את האצבעות? P:
 
כמה הערות קטנות:
* יכול להיות שמכיוון שלא השתמשתי בגבינת "טוב טעם" אלא בגבינה רגילה אז המילוי לא היה מספיק דומיננטי.
* כשחילקתי את הכמויות אז במקום לשים 100 גרם חמאה, השתמשתי רק ב-75 גרם וזה בכלל לא גורע מהטעם.
שיהיה בתאבון :)
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

קוד חופשי

מיני עוגת היער השחור  בראוניס פאדג'ילישס  מיני פנקייקס עם קצפת ורוטב שוקולד  אצבעות שוקולד החלווה חטפה שוק..ולד      אפרוחי שוקולד      אדנית פרחים              עוגיות שוקולד פשוטות ומדהימות!

פאי שוקולד          עוגת הקטסטרופה המלכותית      חיתוכיות חמאה במילוי ריבת חלב          סינרול בריוש תורכי          מילקשייק וניל-עוגיות        מילקשייק מקדונלדס     קוביות בראוניס עם קצפת ורוטב שוקולד

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmw2008 אלא אם צויין אחרת