00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

צ`אפאטי - לחם הודי שטוח

23/03/2009
 
 
 
אחד מתוך מגוון לחמי הודו הוא הצ`פאטי או צ`אפאטי. לחם שטוח שנאכל אצלנו כמו פיתה. עם מרק עדשים או ירקות מבושלים, או כעטיפה לסלטים קרים, מה שנקרא במחוזותינו "ניגוב".
 
 
 
 
 
 
במקור מכינים אותו מקמח מלא, מלח ומים. אני הכנתי אותו מקמח שטיבל מס` 2 ומיוגורט בהתאם למתכון שגזרתי מעיתון היכן שהוא, מתישהו.
 
 
 
 
 
 
צ`אפאטי
 
3/4 + 1 כוס קמח
1 מיכל יוגורט 0%
מלח
 
 
לערבב את המרכיבים עד יצירת בצק נוח לעיבוד.
 
לחלק הבצק לכדורים. לקמח משטח עבודה ולרדד כל כדור לעובי של מילימטרים בודדים.
 
לחמם מחבת (ללא שומן) כשתי דקות ולקלות את הבצק משני הצדדים.
 
 
 
 
 
 
הצמוד אמר "כמו פיתה עירקית". וואלה, מחמאה.
 
 
נהדר לניצול עודפי קמח למי ששומר על "פסחא" כהלכתה.
 
 
שבוע נהדר לכולנו,
 
אלינוער
 
 
 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת