00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגות יום הולדת נסיכותיות

בתאריך  יום ההולדת של בנותי הכנתי את המאפינס שוקולד תפוז המקושטים כדי להפתיע אותן בבוקר יום ההולדת, אבל ליום ההולדת "האמיתי" עם ילדי הגן, הכנתי לכל אחת עוגה בצורת נסיכה או אם תרצו רקדנית או סתם בובת ברבי.
מבטיחה לכם, שהכנת העוגה הרבה יותר פשוטה מאיך שזה נראה, בסך הכל עוגת שוקולד שנאפתה בתבנית קוגלהוף, שתי בובות ברבי שמיועדות בדיוק למטרה הזו, (אין לבובה רגליים אלא נעץ ארוך לנעיצה בעוגה)  והרבה הרבה סילסולים של קרם - זה כל הסיפור.
את המתכון לעוגה לקחתי מהספר "סודות מתוקים" של קרין גורן - זו עוגה שוקולדתי נימוחה וטעימה, אהובה על ילדים וגם על הגדולים, המתכון קל ופשוט להכנה והתוצאה תמיד יוצאת טובה, אבל ניתן להכין עם כל עוגת שוקולד יציבה או אפילו עוגת טורט לבנה.
 
תסלחו לי על כמות התמונות.... התלהבתי
 
 בחושה שוקולד חושנית ומפתה - (כך קרין גורן קראה לעוגה בספר "סודות מתוקים") בצורת נסיכה
 
מצרכים:
150 גר` חמאה מומסת
1 וחצי כוסות סוכר (300 גר`)
2 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
כוס ורבע קמח (180 גר`)
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס קקאו (70 גר`)
 
לקרם:
2 מיכלים שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
מעט צבע מאכל
 
תבנית קוגלהוף ו-2 תבניות מאפינס
 
בובת ברבי - יש להשיג בחנויות ח"פ או מתמחות, בובות ברבי שמיועדות להכנת עוגה שכזו.
 
אופן הכנת העוגה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. בקערה מערבבים חמאה מומסת, סוכר, ביצים, שמנת מתוקה וחמוצה.
3. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והקקאו, וטורפים רק עד קבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים לתבניות משומנות היטב ואופים כ-40 דק` עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים עליו.
 
 
 
 יש לצנן את העוגה היטב לפני הציפוי בקרם.
 
הרכבת העוגה:
על מגש עגול  מחופה נייר תחרה יש להניח את העוגה שחילצנו מתבנית הקוגלהוף.
בתוך החור שבמרכז העוגה יש לדחוף שני מאפינס כך שיהיו גבוהים מהקצה העליון של העוגה הגדולה בכ- 10 מ"מ.
את בובת הברבי יש לנעוץ במרכז המאפנס ולייצב אותה היטב.
 
מכינים קרם יציב לפי ההוראות על קופסאת האינסטנט ומפרישים כרבע מהכמות לקערית קטנה, בה שמים 1/4 כפית צבע מאכל ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד בצבעו.
 
את הקרם הלבן עדיף לשים בשקית זילוף גדולה עם צנתר 12 משונן.
להזליף על העוגה מלמעלה כלפי מטה עד לכיסוי כל פני העוגה.
 
במכשיר זילוף עם צנתר משונן קטן, יש להזליף על הבובה עצמה בחלק הקדמי ובצדדים את מה שיהיה החלק העליון של השמלה, ובשארית הקרם לקשט את השמלה כראות עינכם.
 
זהו! נכון לא מסובך?
 
 
 
 
וכך היא נראית מבפנים... שוקולדית ונימוחה
 
 
יום קסום לכולם וסוף שבוע נעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

86 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת