00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פיצה

 
 
 
 
 
 
 
 
"תשימי הרבה מהרוטב", אמרה היורשת אחרי שטבלה אצבעה במיכל רוטב הפיצה שקיבלתי לנסיון מפריניר ותפוז.
 
"וגם תקני כאלה, זה טעימי בטירוף", הטעימה.
 
עוד אספר לכם שהשתמשי ברוטב הזה גם לספגטי בולונז, וגם היורשת שמה ממנו על טוסט גבינה.
 
הרוטב מגיע מתובלן בדיוק בטעם הנכון, במידה הנכונה, כמו שצריך. אהבנו מאד  ♥♥♥♥♥
 
 
 
היסוד לפיצה הוא בלחם השטוח שאפו הערבים והיוונים. השם `פיצה` הוא עיוות של `פיתה` (גם הפיתה נחשבת כלחם שטוח).
היוונים נהגו לאפות את הלחם השטוח שלהם מטובל בשמן זית, תבלינים ותמרים.
 
הלחם השטוח עשה את דרכו לאיטליה ולשווקיה בסביבות המאה
ה- 18 כלחם לעניים שנמכר as is.
 
 
 
 הידעתם?
 
פיצה מרגריטה נאפתה לכבוד המלכה מרגריטה, מלכת הממלכה האיטלקית בין השנים 1878- 1900,  ולכבוד צבעי הדגל האיטלקי, ירוק (בזיליקום), אדום (עגבניות) ולבן (גבינה).
 
 
 
פיצה
 
3.5 כוסות קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/4 כוס מים חמימים
כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כוס מים חמימים
 
להכין תערובת מהשמרים,סוכר ו 1/4 כוס מים ולהניח לתסיסה של כ 10 דקות.
 
לשפוך התערובת לקערת הקמח ולהסויף את שאר המצרכים. ללוש לבצק גמיש.
 
 
להניח להתפחה. ללוש שנית ולהניח להתפחה שניה.
 
לרדד.
 
 
 
 
 
קחו טיפ: 
למי שאין תבנית אפיה של פיצה יכול להשתמש בבסיס (הפוך) של תבנית קפיצית .
 
 
המילוי לטעמכם האישי.
 
וריאציה I
על רוטב הפיצה הנחתי גרירה של 3 סוגי גבינות, גבינות זיתים ומעל תבלין ברביקיו.
 
  
וריאציה II
 
על הרוטב לגרד גבינות, להניח עיגולי גבינת פרומעז ופלפלים כבושים מסביב. על כל עיגול להניח זית.
 
 
 
הבצק מספיק ל 3 פיצות בינוניות.
 
המשך יום נהדר.
 
אלינוער
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת