00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

גולאש הונגרי

הבסיס של המתכון הזה שנלקח מהספר של רותי קינן - מטבח עולמי, הוא בעצם מרק גולאש הונגרי.
מרק גולאש לא ממש ילך אצלי בבית לכן המרתי את המתכון והפכתי אותו למנה עיקרית מנחמת ומחממת.
אפשר להכין את המתכון בשני שלבים. בשלב הראשון טיגון הבצל ובישול הבשר כשעתיים עד להתרככותו ובשלב השני שיכול להיות ביום שאחרי, בישול הבשר עם תפוחי האדמה - כך לפחות אני עשיתי ויצא נהדר!
 
גולאש הונגרי
 
מצרכים:
1 ק"ג בשר בקר - עדיף כתף - חתוך לקוביות
מעט שמן זית לטיגון
2 בצלים קצוצים
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית גרגרי קימל
2 שיני שום כתושות
3-4 תפ"א חתוכים לקוביות גדולות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
 
אופן ההכנה:
שוטפים את הבשר ומייבשים אותו היטב בעזרת מגבת.
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפפריקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי בחישה כחצי דקה.
מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל צדדיו.
מוסיפים מלח, פלפל, קימל ושום, בוחשים היטב ומוסיפים כחצי כוס מים חמים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי - שעתיים על להבה נמוכה, עד להתרככות הבשר.
יש לבדוק מידי פעם אם יש מספיק נוזלים בסיר.
 
 
לאחר שהבשר רך, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ותפוחי האדמה.
מוסיפים מים לפי הצורך ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דק` נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים.
מתקנים תיבול ומגישים.
 
את השלב האחרון ניתן להכין גם בתנור - בכלי חסין אש ובטמפ` של 200 מעלות.
 
 
 
הצעת הגשה - עם אורז לבן וסלט ירקות
 
בתאבון
 
 
 ותודה ל-Bigjack שבזכותו למדתי לחתום על התמונות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת