00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט זיתים מבושלים

כולכם מכירים את האמהות של פעם, אלו שהיו מכינות בכל סוף שבוע מגוון עצום של סלטים מבושלים בשביל ארוחת ליל שבת.
יש עוד כאלה ביננו אבל הן הולכות ומתמעטות, אנחנו, הדור החדש של האמהות הפכנו להיות לחוצות בזמן, עובדות במשרה ולפעמים גם שתיים, עושות קריירה, דואגות גם לבלות וללמוד - כי הדור החדש של האמהות צריך לחשוב גם על עצמו, בניגוד לאמהות שלנו.. - וזה חוץ מגידול הילדים ואחזקת הבית, את זה אני לא מחשיבה, כי את זה גם האמהות שלנו עשו! והן עשו זאת בדרך כלל במשפחות עם קצת יותר ילדים ממה שאנחנו מביאות היום וגם עם קצת פחות טכנולוגיה שמקלה על החיים. (רק לחשוב על כמויות החיתולים שהן היו מכבסות ביד )
ולמה אני מספרת על כל זה?  כי הסלט הזה ועוד המון אחרים, היה תמיד מונח על שולחן השבת של ה-X  שלי  ואני שמעולם לא אכלתי את זה בבית אימי ואימו הבשלנית בחסד של ה-X כבר מזמן לא ביננו, ניסיתי לשחזר את הטעם.
 
 
סלט זיתים מבושלים
 
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
2 קופסאות חרוזי זיתים - מסוננות
 
1 וחצי כף פפריקה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
פלפל שחור גרוס
שבבי צ`ילי
1/4 כפית בהרט
2 כפות שטוחות אריסה / סלט פלפלים חריף
מים רותחים
 
אופן ההכנה:
להרתיח את הזיתים ולסנן את המים, פעמיים.
לטגן בשמן זית את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפלפלים והשום ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב מזדמן, עד להתרככות הפלפלים.
להוסיף את הזיתים, לתבל ולערבב.
להוסיף מעט מים רותחים, לסגור את מכסה הסיר ולבשל 1/2 שעה.
 
לבדוק מידי פעם ואם יש צורך, להוסיף מעט מים.
 
"הושט היד וגע בם..."
 
 
 
אני מזכירה לכם את הסקרים למעלה בצד ימין.
הסקרים האלה יעזרו לי עם נתונים לרשומה שמתבשלת (תרתי משמע )
תודה מראש ושבוע נפלא

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת