00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אורז וירקות

 
 
 
 
 
 
 
אורז וירקות
 
 
 
 
 
 

חומרים:

1 כוס אורז בסמטי/ או פרסי

 לשטוף היטב במים זורמים בתוך מסננת עד שהמים שקופים.

* את האורז הבסמטי  יש להשרות במים כ- 10 דקות לפני הבישול.

**את האורז הפרסי אין צורך להשרות, די בשטיפה.

 1-2 קישואים קטנים מגוררים על פומפיה עם חורים גדולים.

1 גזר גדול לגרד דק,

בצל גדול קצוץ דק,

עגבניה חתוכה לקוביות,

חצי כוס אפונה עדינה קפואה.

שמן קנולה / או  זית

פלפל מלח.

אופן הכנה:

לחמם שמן בסיר מתאים,

לקצוץ את הגזר והבצל במג`ימיקס, בפולסים קצרים, שלא יהיה מחית, או כנ"ל, להוסיף לשמן.

להוסיף את הקישוא והאפונה לאדות יחד כמה דקות, להוסיף את קוביות העגבניה, לערבב, לתבל, להמשיך לאדות יחד עד שהנוזלים מצטמצמים.

לסנן את האורז הבסמטי המושרה, להוסיף לירקות, לערבב ולאדות יחד כשתי דקות, להוסיף שתי כוסות מים רותחים.

להביא לרתיחה, לכסות במכסה תואם, ולבשל עשרים דקות על להבה קטנה, הכי נמוכה.

להמתין חמש דקות ולהגיש.

***כמובן שניתן להוסיף או לגוון בעוד ועוד ירקות וטעמים, למשל שמיר קצוץ, חתיכות ברוקולי, גרעיני תירס, פטרוזיליה קצוצה, כרוב מאודה.

צבע האורז משתנה עם התיבול והירקות, קארי וכורכום  עם תירס, יצבעו אותו בצהוב, שמיר  פטרוזיליה וברוקולי יעשו אותו ירוק, עגבניות ופפריקה אדומה ופילפל אדום יצבעו אותו באדום. אז תהיו יצירתיים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת