00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

הפיצה שהתחפשה - פיצה שוקולד חלבה ודברים טובים

12/03/2009
כבר יומיים אני מסתובבת עם הרעיון הזה בראש. להכין פיצה מתוקה פיצה מלאה בשוקולד, חלבה ודברים טובים
היום בבוקר, לכבוד פורים, החופש וארוחת הבוקר  החלטתי להכין.
אז בבצק הפיצה הקבוע שלי החלפתי את שמן הזית בחמאה, במקום רסק עגבניות מתובל מרחתי שוקולד ובמקום גבינה צהובה פיזרתי פירורי חלבה..... וגם תוספות היו.
הנה, תראו בתמונות, לא יכולתי להפסיק לצלם
 
פיצה שוקולד חלבה ודברים טובים
 
מצרכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 2     
15 גר` שמרים יבשים - כף אחת גדושה
50 גר` חמאה מומסת
ככוס וחצי מים פושרים
1/4 כף מלח (5 גר`)
1 כף סוכר  (20 גר`)
 
מעל הבצק:
שוקולד נוטלה או השחר
כ-100 גר` חלבה מפוררת או שערות חלבה
תוספות: אגוזי פקאן, אגוזי מלך, עגולי בננה, קוקוס, אגוזים מסוכרים.... מה שבא! (אפשר אפילו לנסות מרשמלו)
 
אופן ההכנה:
בקערת המקסר לשים את הקמח, המלח והסוכר ולערבב היטב, להוסיף את השמרים ושוב לערבב, להוסיף את החמאה וחצי מכמות המים ולהתחיל ללוש (אפשר גם ידני).
להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
ללוש 10 דק` רצופות.
מתקבל בצק נעים למגע וגמיש, פשוט תענוג לעבוד איתו!
אין צורך להתפיח!
 
לחלק את הבצק ל-2 כדורים ועל משטח שיש משומן קלות, לרדד כל כדור בצק לעיגול בקוטר התבנית. לקפל את השוליים של הבצק כך שתווצר גדר מסביב לבצק - כדי למנוע נזילה של השוקולד.
למרוח שוקולד, לפזר חלבה ואיזה תוספות שרוצים.
 
להכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לכ-10 דק`.
לחתוך למושלשים ולהתענג
 
 גילגול הבצק בשוליים                                             פיצה עם תוספות לפני אפיה
 
 
 
 
 פיצה עם תוספות לאחר אפיה
 
 פיצה ללא תוספות, רק שוקולד וחלבה 
 
נו אז מה אם זה משמין, זה פשוט כ"כ טעים שמידי פעם ובמיוחד בפורים מותר להשתגע  
 
 אפשר להכין את הפיצה הזו עם הילדים, לתת להם למרוח את השוקולד ולשים את התוספות ולהנות מארוחת ערב כייפית, מתוקה וטעימה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

74 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת