44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגיות השמרים שלי, 2

עוגיות השמרים שלי, 2
עוגיות השמרים שלי, 2
 
שני סירים שנכנסים האחד בתוך השני
תבנית שטוחה או תבנית עגולה 28 או 4 תבניות מאורכות.
או שילוב.
נייר אפיה או פלסטיק נצמד, לתבניות וגם לגלגול הבצק.
קרש מערוך

החומרים לבצק:
4 כוסות קמח רגיל.
100 גרם חמאה.
5 כפות סוכר.
3 חלמונים.
40 גרם שמרים טריים.
1/2 עד 3/4 כוס מים פושרים.
כפית סוכר. (לשמרים)
 
מילוי 1
למריחה על הבצק
חבילה שוקולד 85 אחוז מריר (100 גרם)
חבילת קקאו 100 גרם 75 אחוז/
חבילת שוקולד מריר רגיל 100 גרם.( מי שאוהב מתוק יותר יחליף את הקקאו לשוקולד מריר רגיל).
100 גרם חמאה.
 
למילוי 2
3 כפות קקאו
5 כפות סוכר.
1/2 כפית קינמון.
 
לזיגוג
חלבון אחד טרוף עם מעט מים
 
לזיגוג אחרון
 
1/2 כוס מים פושרים.
3 כפות סוכר.
 
אגוזי מלך או אחרים שבורים לגודל שאתם רוצים, לילדים ממולץ לטחון.
אופן ההכנה:
מתסיסים את  שמרים במים הפושרים + כפית סוכר.
 
לשים ביד או במיקסר את חומרי הבצק , קמח 3 חלמונים, סוכר, חמאה מופשרת. מוסיפים את השמרים. ולשים כ - עשר דקות.
במיקסר מהירות נמוכה ואחר כך גבוהה עד שמתקבל בצק כמעט אחיד. יוצרים גוש אחד. מכסים במגבת
ומתפיחים במקום חם. בטמפרטורת החדר או 27 מעלות. לפחות שעה. עדיף יותר.
 
בינתיים, מערבבים את אבקת הקקאו,קינמון יחד עם הסוכר ושמים בצד.
 
מכינים כוס עם מים פושרים וממיסים את 3 כפות הסוכר ונותנים להתקרר מעט.
 
במקביל, מרתיחים מים ושמים בתוכם סיר נוסף בו ממיסים חבילת חמאה  יחד עם השוקולד וחבילת הקקאו , מצננים מעט.
 
לאחר שהבצק תפח, מרדדים לעלה דק, ככל האפשר. 80 X 60  בערך.


אפשר לחלק את הבצק ל-4 ולרדד כל אחד בנפרד, מפרידים עם נייר אפיה.
מורחים שכבה ראשונה את השוקולד המומס על כל הבצק.


מפזרים את הסוכר עם הקקאו והקינמון המעורבבים על כל הבצק.
על חלק מפזרים אגוזים. אפשר על כולם.
חותכים את הבצק לשלושה חלקים שווים ברוחב.
מגלגלים כל חלק לחוד בעזרת נייר האפייה או הפלסטיק הנצמד.
חותכים לחתיכות של 4-5 ס"מ כל גליל ליצירת שושנים מסדרים במעגל בתבנית.
או מניחים בתבנית מוארכת . אפשר לשים על תבנית רגילה במרווחים גדולים.

את הפרוסות שחתכנו כאשר הופכים עם המילוי למעלה.
מורחים בחלבון טרוף את כל העוגות/עוגיות שיצרנו.
מתפיחים עוד קצת(30-40 דקות), עד שנראה אוורירי.
 
אופים בתנור מחומם ל- 170 מעלות (ולא בטורבו שמייבש בצק שמרים.) כ-20-25 דקות. להשגיח לקראת הסוף שלא יישרף.
כשמתחיל להיות מוכן, שופכים מלמעלה את סירופ הסוכר הפושר לגלזורה.
מצננים מעט,


אפשר לחתוך לפרוסות ולהקפיא בפריזר או במקפיא. להגשה, דקה במיקרוגל.
אפשר להגיש חם מהתנור.
בתיאבון.
אתי

פורום זכויות ומוגבלות(נכים) 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת