00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

אוזני המן במלית פרג

הרשת והפורומים השונים עמוסים במתכונים לאוזני המן.
ביום רביעי כשהגיע העיתון נתקלתי במתכון של רוני ונציה ואותו החלטתי לנסות.
יצאו יופי של אזני המן אם כי המילוי  לאחר כמה ימים מרכך מעט את הבצק והבצק מאבד מפריכותו.... לא שזה מפריע לנו לאכול מהם
 
בשורה התחתונה - בצק נוח לעבודה, האזניים לא נפתחו באפיה, המלית טעימה מאד והתוצאה הסופית טובה מאד.
 
 אוזני המן - רוני ונציה
 
לבצק:
3 ו-1/4 כוסות קמח (445 גרם)
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
125 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות
50 גר` מרגרינה רכה חתוכה לקוביות (אני שמתי 175 גר` חמאה)
1/2 כוס סוכר (100 גר`)
2 ביצים
2 כפות מיץ תפוזים טרי
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים להברשה
 
למלית פרג:
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר (50 גר`)
1 כף דבש
50 גר` חמאה רכה
200 גר` פרג טחון
1ו-1/2 כף קמח
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
 
הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מערבלים את החמאה (והמרגרינה) ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת תערובת קלילה.
מורידים את מהירות המערבל לבינוני ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, עד שהן נבלעות לגמרי בתערובת.
מוסיפים את מיץ התפוזים והווניל ומערבלים לתערובת אחידה.
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומוסיפים אותם למקסר בהדרגה ובמהירות איטית.
מעבירים למשטח מקומח ולשים קלות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
משטחים, עוטפים בניילון ניצמד ומקררים לפחות שעתיים או לילה.
 
הכנת המלית:
שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר והדבש, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה בינונית תוך עירבוב רצוף כ-5 דק`. מסירים מהאש ומצננים.
גם את השלב הזה ניתן להכין לילה מראש.
 
 
הרכבה:
מחממים את התנור לחום בינוני 175 מעלות.
מרדדים את הבצק מעל משטח מקומח, קורצים עיגולים, שמים כפית מהמלית וסוגרים למשולש.
רוני ונציה ממליצה למרוח ביצה טרופה על העיגולים לפני ששמים את המלית וגם אחרי שיוצרים את צורת המשולש - אני וויתרתי על הביצה.
 
אוזן המן לפני אפיה. 
 
 
אופים את אזני המן עד הזהבה כ-15 דק` ומאבקים באבקת סוכר.
 
 
 חג פורים שמח

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת