44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פילו ממולא בגבינה וחצילים

פילו ממולא בגבינה וחצילים
פילו ממולא בגבינה וחצילים


החומרים:
תבנית אפייה  26
קערה בינונית
נייר אלומיניום
חבילת עלי פילו
2 חצילים גדולים
2 חצילים ארוכים צרים  פרוסים (לכסות את תחתית התבנית)
1/2 כוס שמן זית או חמאה מומסת
1 גביע קרם פרש
1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן מסדרת
1 חבילת פתיתי פרמזן לפסטה /אחר
3 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק
1 חבילת בצק פילו

אופן ההכנה:



חוצים חציל לאורכו, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח.
עוטפים כל חצי חציל בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.

בקערה בינונית מערבבים גביע קרם פרש, שמנת לבישול, פתיתי פרמזן, וביצים עד לקבלת
בלילה אחידה. מתבלים במלח ופלפל ומשפרים טעמים.

מוציאים את החציל מהתנור ומשאירים את התנור לעבוד. מצננים מעט ומרוקנים את תוכן החציל ומוסיפים לתערובת הגבינה.
פותחים את חבילת הפילו ומורחים 3 דפים  כל אחד בנפרד בשמן זית משני הצדדים ומחזירים את החבילה למקפיא עטופה.
מניחים את הדפים זה על גבי זה ומרפדים את התבנית. משמנים שוב.

חותכים עודפי בצק במספרים.

 חותכים חציל נוסף לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומטגנים בשמן זית משני הצדדים.

מסדרים את פרוסות החציל בתוך התבנית  ושופכים מעל את הבלילה.
מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות בחום בינוני  או עד שהבצק מזהיב.

 

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי

 

    


המטבח של מאיר השמן

 

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת