00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

בעאבע ביתמר - עוגיות תמרים עירקיות

 
 
  
 
 
 
 
אתמול החלטתי להפתיע את הצמוד, ואפיתי עבורו בפעם הראשונה את עוגיות הפורים האלה. אין לי מושג למה יוצאי עירק אוכלים אותם רק בפורים, אני ודאי אכין אותם במשך כל השנה .  הם פשוט טעימות בטירוף.
 
ניסיתי והצלחתי. הצמוד אמר שזה טעימי ושיש לי עתיד באפיית עוגיות עירקיות......חחחח
 
 
 
עוגיות ממולאות תמרים
 
 
3 כפות שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
300 גר` חמאה רכה
3 כפות שמן
1 ק"ג קמח
 
1 כפית שטוחה הל
1 ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום לזריה
 
 
למלית
 
ממרח תמרים
 
 
 
בקערה שמים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים ומוסיפים את החמאה והשמן. לשים לבצק גמיש. מכסים במגבת  ומתפיחים - מתחת לפוך - כשעתיים.
 
 
 
 
 
מרדדים חלק מהבצק לעלה דק ומורחים במלית תמרים ומעל  לזרות הל. מרדדים עוד חלק ומכסים את שכבת התמרים. חותכים לעיגולים בעזרת ספל או רינג קטן.
 
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
 
משמנים תבנית עוגיות ומניחים עליה את העוגיות . למרוח בביצה טרופה ולזרות שומשום . לנקב את העוגיות עם מזלג / קיסם ולאפות
כ 10-15 דקות .
 
 
עוד עוגיות ממורשת בבל בהמשך השבוע.
 
 
 
 
 
יום טוב לכולנו
 
אלינוער
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת