44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון
 
עוגת אגוזים וקינמון
החומרים:
תבנית משומנת קפיצית גודל 26
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 שמנת רגילה
11/2 כוסות קמח תופח
למלית:
1/2 כוס אגוזים כתושים +אגוזים לקישוט
1/4 כוס סוכר וניל
1 כפית קינמון
לערבב את כל המלית בקערה

אופן ההכנה:

טיפ ,הכנת סוכר וניל בבית:
4 מקלות וניל
1/2 ק"ג סוכר לבן
בלנדר
סכין חדה ישרה
נפה עדינה לסוכר 
אופן ההכנה:
לבחור מקלות וניל לחים מעט. (אלו שנמצאים באמצא החבילה)
לחצות את מקל הוניל לאורך לשניים ולגרד את התוכן אל 5 כפות סוכר שהכנסנו לבלנדר. לערבב מעט בבלנדר.  להוסיף את הקליפות לטחון יחד.
לנפות את הסוכר עם הוניל ולהחזיר את המקלות המעוכים לבלנדר להוסיף שוב מעט סוכר טרי וכך הלאה עד שכל המקלות נטחנים היטב עם כל כמות הסוכר.
אם נשארים גושים קטנים לא להבהל.  להעביר שוב דרך נפה.
אפשרי להשתמש בסוכר הוניל מיד. הטעם משתבח עם הזמן וכך גם ריח.
כף סוכר וניל מתוצרת ביתית שווה לשקית אחת סוכר וניל קנויה.

לערבב את כל חומרים למעט המלית יחד לפי סדר הרישום ולחלק את הבצק לשני חלקים.
לשטוח את מחצית הבצק על התבנית. לפזר מעל מחצית מהמילוי.
לשים מעל את המחצית השניה של הבצק, לשטח עם כף ולפזר מלמעלה את יתרת המלית
לאפות בתנור בחום בינוני כ-30 דקות
להגיש חם או קר עם גלידה מעל
בתאבון.

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

   


המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת