00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סיפורי סבא

להכין חמין ליומולדת של חגי.

דנדן מתוקה,
אתמול אבא חגי חגג 39 חורפים, וקבענו שבשבת סבא יכין חמין לכבוד האירוע החשוב הזה, גם בשנה שעברה סבא הכין צ`ולנט אבל אז סבא השתמש במתכון של "טיבון ויל" שמקבלים בקניית מוצרי החמין שלהם.
הפעם סבא פשוט התקשר לאלינוער האשפית האחת והיחידה ששלחה לו מתכון שלה, והנה המתכון בלינק המצורף:
 
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1393182
 
ואם מחר יהיו מחמאות הרי הן מגיעות לאלינוער, ואם תצעקו בוז אז כנראה זה אני שפישלתי בהוראות...
וגם כמו שאלינוער ממליצה תמיד, הוספתי למתכון קצת נופך אישי, איזה חצי ק"ג גרגרי חומוס (תוספת נופח יותר מנופך). והוספתי שזיפים יבשים במקום חלק מהדבש. בשאר הדברים השתדלתי לדייק.
כשתיכננתי את האירוע היו  12 אורחים בתוכנית, שניים מהם היו בסטנד ביי לצאת לחו"ל, אז לשמחתי הם נשארו בארץ (בשביל הצ`ולנט של סבא?) ועוד 5 נוספים הודיעו שהם לא מתכוונים להחמיץ את החוויה הקולינארית, זה 18 יחד איתי.
(וכמו פולני טוב אוסיף: אם ישאר לי זמן לחטוף משהו בפה.)
 
כדי שלא אלאה אותם בפוסטים עמוסים מידי חילקתי את הפוסט לשניים, עכשיו ההכנות ומחר מחרתיים התוצאות ואולי כמה תמונות מהאירוע עצמו.
 
אז מה בתפריט:
 
מנה עיקרת: חמין ע"פ המתכון המנצח של אלינוער (עם נופך [ח] אישי שלי).
 
ליד החמין (לפני, אחרי או תוך כדי) סלט עלים ירוקים וחסה, בנפרד מוגשים פלחי עגבניות, מלפפונים, גמבה, בצל, פטריות, אגוזי מלך ורוטב ויניגרד.
כל אחד מכין לעצמו על צלחתו את הרכב הסלט המועדף מן המרכיבים הנ"ל.
 
סלט פירות קלאסי מתפוז, תות שדה, בננה, קיווי ומלמעלה כדור גלידה מפירות יער ופסיפלורה, (פרווה)
(כמובן ששכחתי לקנות נענע לקישוט, חייב חייב משהו לשכוח).
 
קפה, תה עם עוגת יום הולדת (קנויה תוצרת גידרון) ממוס שוקולד עם ריבת חלב (פרווה), ונרות כמובן (הנרות לא לאכילה).
 
משקאות: אפריטיף וודקה סמירנוף כמובן, אפשר עם XL או מיץ ת"ז,
עם החמין, יין מלרו אדום יבש, ו/או בירה גולדסטאר, ו/או בירה שחורה ו/או קולה, ספרייט, תפוזים ואשכוליות של פריגת.
אפשר גם מים מסוננים (רק שלא ישאירו לי את השתיה המתוקה).
 
מה? מה??? לא מספיק??? יש בצומת סטקייה יאללה ביי תהיו בריאים...
 
אז לעבודה:
התנצלותי על איכות הצילום זו מצלמת הטלפון.
 
זה ל-18 רעבים? הצחקתם אותי.
 
טוב זה כבר נראה יותר סביר.
 
תפוח אדמה אדום "דזירה" בדיוק לפי ההוראות.
 
קליאו חייבת להיות במרכז העניינים, אין ברירה, קליאן לחדר!
 
פומיקי לא מפריע, תופס סלסלה קטנה ופנויה וצופה מהצד.
 
אם לא ברור בתמונה הקודמת, אלה הפירות שמחר יהיו דזרט.
 
הנה שלא תגידו איפה התותים? יש גם תותים.
 
זה לא חמין צמחוני, יש בשר, יש קישקע ויש גם ג`חנון, נראה לי שהפלג התימני של משפחתי ישלח תודה מיוחדת לאלינוער.
 
תפוחי האדמה כבר קלופים ומוכנים, הבצל והשום טוגנו קלות.
 
עוד חריגה מההוראות, טיגנתי קלות את התפודים והבשר.
 
 
כאן המקום לגילוי הנאות. הבנתי שסיר אחד לא יספיק ושני קילו בשר בקר זה מעט מידי לקרנוברים שלי, אז החלטתי להפשיר חבילה של 6 צלעות יפות של בקר נמוך, לסיר השני אותו יאכלו רק החוטאים אוכלי הנבלות והטריפות, ואילו שאר הצדיקים יאכלו בקר גבוה, ובא לציון גואל במהרה בימינו, אמן סלה.
 
מבט על סידור השכבות בסיר החמין, "סיר הסירים" אשר לסבא
 
מה לעשות? יצאו לי 3 סירים, לא חבל לזרוק? שיתבשל...
 
אפשר כבר להוציא את קליאו מהסגר, הסירים כבר על האש, מסכנה הגיעה צמאה ומיובשת, רק מים מסוננים היא שותה.
 
אחרי שסיימה לשתות היא רוצה לראות מה מצב הגשם בחוץ, אבל לא רוצה להחמיץ מה קורה בפנים. זכר היא לא,זה בטוח.
 
פומיקי מסתתר במקומו הקבוע, לשם הוא פורש כאשר הוא חש שהוא מפריע. רק העיניים הבורקות מגלות את מקום מחבואו.
 
רוצים להציץ? בבקשה, איזה ריח??? חבל על הזמן...
 
עוד מעט קט, ולתנור.
 
בתנור נכנס רק הסיר הגדול הכשר והביצים החומות, זהו.
 
הסיר הטרף על הפלטה החשמלית, והסיר הצמחוני על הגז.
 
זהו עכשיו יש לי זמן לדווח לכם איך עברו ההכנות.
מחר אי"ה ולא יפגע בי ברק על חטאיי הכבדים, אדווח על האירוע עצמו.
 
דרך אגב עכשיו שמונה ושלושים בערב קיבלתי דיווח על עוד שני אורחים, יחד עשרים, מי סופר?  כן ירבו,
העיקר שאני לא זורק אוכל טוב.
רק איפה ישבו??? אני מ`כפת לי אני.
שבת שלום ורק בשמחות.
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סבא של דנדן אלא אם צויין אחרת