00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חמין מקרוני

או במקרה הספציפי הזה - חמין פוזילי -
בסוף שבוע שעבר שהיה חורפי וסגרירי, התלבטתי בקול רם ליד האיש שאיתי אם להכין חמין או לא, הוא הודיע לי שאם אני מכינה חמין אז חייבים להזמין אורחים!!
להזמין אורחים באותה שבת ממש לא התאים לי אבל אני ממש מבינה מדוע הוא אמר את זה, כי בכל פעם שאני מכינה את החמין של אמא שלי יוצא לי סיר ענק ששני אנשים ממש לא מסוגלים להתגבר עליו, והילדים שלי לצערי לא ממש טועמים ממנו.
אז לבשל בשבת ממש לא בא לי, רציתי אוכל מוכן בלי לעבוד קשה.... התלבטתי ארוכות עד שנזכרתי בחמין מקרוני שהוא יחסית לחמין הרגיל שלנו, הרבה יותר קל לעיכול ואפשר להכין ממנו כמות יותר קטנה.
מתכונים שלו ראיתי בכל מיני גרסאות ובכל מיני מקומות ברשת, בסוף נפל הפור על החמין של אורני מפורום אוכל ב- Ynet, שגם בו הכנסתי קצת שינויים שמתאימים לחיך של בני ביתי.
החמין כ"כ פשוט להכנה ויוצא כ"כ טעים שאפילו הילדים שלי אכלו ממנו.
אז לפני שאתם שואלים אם לא שכחתי את המים במתכון, אני כבר אענה לכם -
לא! לא שכחתי את המים! אין מים במתכון הזה והאמינו לי, החמין יוצא רך בדיוק במידה הנכונה וכ"כ טעים שאתם תחזרו לספר לי עם חיוך.
 
חמין מקרוני של אורני עם שינויים שלי
 
מצרכים:
חלקי עוף לפי מס` הסועדים - אני שמתי 3 כרעיים מחולקות
1 בצל גדול קצוץ
חבילה מקרוני - זה עם החור או פסטה מסוג פוזילי (בצורה של ביסלי גריל)
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ - לא חייב
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
 
ביצים מבושלות כמספר הסועדים.
 
אופן ההכנה:
את המקרוני מבשלים 2 דק` פחות מהזמן הרשום בהוראות ההכנה על השקית, מסננים ושוטפים במים קרים.
את הבצל מטגנים במעט שמן זית עד הזהבה, מוסיפים את הסוכר עד שימס וייצור מעט קירמול לבצל, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
מערבבים את הבצל המטוגן ביחד עם המקרוני המוכן, מוסיפים את יתר התבלינים ומערבבים היטב.
 
 
בסיר רחב שמתאים לבישול בתנור, או בסיר לבישול איטי, שמים נייר אפיה ומשמנים אותו מעל. (שימו לב בתמונה לנייר אפיה, הוא מונח כך שהספגטי לא נוגע בדפנות הסיר כדי למנוע הדבקות. אם מכינים בסיר טפלון שמתאים לתנור, אפשר לוותר על נייר האפיה).
מניחים את תפוחי האדמה על התחתית, מעליהם את העוף ומעל הכל את המקרוני המתובל.
מעל המקרוני מניחים את הביצים המבושלות.
 
 
אם רוצים עוף מעט יותר צלוי, מוותרים על תפוחי האדמה ושמים את העוף עם העור כלפי מטה, על נייר האפיה ומעליו את המקרוני.
 
מבשלים על אש גבוהה 5 דק ואח"כ אל אש קטנה כ-20 דק`. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-90-100 מעלות לבישול של לילה.
 
ושוב - לא להוסיף טיפת מים, ממש אין צורך!
 
קליפת הביצים בתמונה נראית לבנה והיא אכן נשארת לבנה, אבל חלבון הביצה מקבל את הצבע החום המשגע שמאפיין בישול ארוך. לצערי, לא צילמתי את החמין עם הביצים הקלופות, בקושי הצלחתי לצלם את החמין... היתה עליו התנפלות רבתית.
 
 
 
נשבעת לכם שזה לא עוף שאכלו ממנו, העוף פשוט התפרק בסיר מרוב שהוא היה רך ונימוח. אז חתיך הוא לא ממש, אבל הוא היה כ"כ טעיםםםםםם
 
 
 עוד משהו קטן - הכנסתי שני סקרים קטנים לבלוג, ממש כאן בצד ימין למעלה.
אודה לכם אם תשתתפו.
 
סוף השבוע  בפתח, שיהיה לכולנו סוף שבוע חמים ונעים, עם הרבה גשם, ספר טוב ושמיכת פוך חמה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

73 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת