00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מאפינס תפ"ע וצימוקים


המאפינס של חווה.
 

רויון, וכוס קוואקר - לערבב יחדיו ולהשאיר למנוחה חמש דקות.
להוסיף חצי כוס שמן ביצה טרופה,(או שתיים)  חצי כוס סוכר חום בהיר
חצי כוס צימוקים /חמוציות תפוח עץ מרוסק דק.

חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קמח מלא
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה
קורט מלח,
קורט תבלין מאחלב, (תבלין)
 
אפשר להוסיף מעט קינמון או זנגויל או ציפורן להעשרת הטעם.
 
 
****
מאחל`ב מה זה???
תבלין שנותן טעם של שקדים.
הגרגרים נראים כמו כוסברה. הטעם שמתקבל הוא טעם של שקדים מרים צריך לטחון במטחנת קפה להוסיף חצי כפית לקילו קמח.
 
תודה עד כאן לחווה.
 
**************************
 
תוספות משלי:
 
למאפינס יש כללים משלהם:
 
כלל ראשון = יבשים לחוד, ורטובים לחוד.
כשהם בנפרד,אפשר לערבב כמה שרוצים, אבל ברגע שמאחדים מרכיבים יבשים עם רטובים הכלל הוא כמה שפחות לערבב יותר טוב.
ערבוב יתר גורם לגלוטן שבקמח להשתחרר ולהקשות את הבצק. המרקם הקשה לא ייתן את המאפינס הרצויים. ולכן, לערבב שלושה ארבעה ערבובים קצרים וזהו.
 
כלל שני : למתקדמים... לאחר שמכינים פעם פעמיים מאפינס מבינים את הפרנציפ` ואפשר לשחק עם המרכיבים כיד הדמיון הטובה: במקום תפוחים, בננות, וכל פרי אחר, בכמות השווה לכוס וחצי.
 
כלל שלישי - רוויון. רצוי מאד בכל הכנה של מאפינס להשתמש בו. ההתססה הראשונית של הרוויון מעניקה למאפינס את הקלילות והאווריריות וגם את הרכות. כנ"ל תוספת הסודה לשתיה.
 
ולמה מאפינס? כי הם באמת קלים להכנה.
ואפשר להקפיא ולהוציא בכל פעם אחד או שניים לחמם ויש מאפה טרי שכאילו יצא עכשיו מן התנור.
וההגשה האישית - נעימה יותר לעין.
ומאפינ`ס - באמת טעימים בכל הטעמים.
 
צילומים - שוב אין.
או-טו-טו בית חדש, מטבח חדש, ואז ניערך אחרת.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת