00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת מיץ תפוזים משוכללת

כך קוראים לעוגה הזו ואת השם לא אני נתתי, גם את המתכון לא המצאתי.

המתכון שייך ליעלה מפורום אוכל ב-Ynet שתמיד מביאה מתכונים מדוייקים וטובים.

ומה הוא השכלול? יש בעוגה חצי תפוז מרוסק עם הקליפה שמדגיש את הטעם התפוזי ומעשיר את העוגה.

את העוגה הזו הכנתי כמה פעמים ובכל פעם מחדש התענגתי וגם קיבלתי מחמאות.

הפעם, למתכון המקורי הוספתי גם  קליפות תפוזים מסוכרות שהיוו "הפתעה" קטנה בין ביס לביס.

ממליצה בחום לקשט אותה בשוקולד מריר מומס עם מעט שמן או חמאה ולקבל את השילוב המנצח של שוקו-תפוז.

 

עוגת מיץ תפוזים משוכללת - יעלה Ynet

 

מרכיבים ואופן הכנה:

5 ביצים
כוס ורבע סוכר (250 גר`) - אפשר להסתפק בכוס אחת (200 גר`)
2 שקיות סוכר ווניל
להקציף היטב במערבל עד שמכפיל את נפחו כ-10 דק`.

מוסיפים למערבל לאט - לאט, לפי סדר את החומרים הבאים:
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
רסק של חצי תפוז עם קליפה כתומה - לרסק את התפוז בבלנדר עם מעט מהמיץ שברשימה.

1 שקית אבקת אפיה

בשלב הזה, לערבב טוב ולהניח לעיסה ל-5 דקות (דרוש כדי שאבקת האפיה  תתסוס עם התפוזים).
להוסיף 2 כוסות גדושות בקמח רגיל ולערבב היטב.

אם רוצים להוסיף את קליפות התפוזים המסוכרות למתכון, זה הזמן!

יש לקחת כ-2 כפות קמח מהכמות המקורית במתכון, לקמח היטב את קליפות התפוזים המסוכרות שחתוכות לחתיכות קטנות, להכניס לתערובת הבצק ולערבב מעט.


לשמן תבנית מלבנית גדולה או עגולה (לא קפיצית) או קוגלהוף ולאפות בחום בינוני כ-150, עד שקיסם יוצא יבש (זמן האפיה תלוי בסוג התבנית, בקוגלהוף לוקח כ-50 דקות).

לציפוי שוקולד:

50 גר` שוקולד מריר

15-20 גר` חמאה או 1-2 כפות שמן רגיל

ממיסים את השוקולד ביחד עם השמן/חמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

 

אני הכנסתי את השוקולד הנוזלי לתוך שקית סנדוויץ`, עשיתי חור קטנטן בקצה והזלפתי מעל העוגה המצוננת.

 

מתקבלת עוגה רכה ועסיסית שממש אין צורך להשקות בסירופ.

 

 

בתבנית קוגלהוף או סיר פלא, יוצאת עוגה גבוהה מאד ומרשימה.

 

 

            

 

וזה החורף שהיה לנו אתמול  

המון ברד שצבע לנו כמעט הכל בלבן.

 

תהנו גם אתם

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת