22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


אוכל קדימה אוכל.....לכבוד שבת

 
 
 
היי לכולם
אוףףףףףףףף איזה אובך ומגעיל בחוץ
סופות חול
רוחות
גועלי ביותר
 
כולם בבית בכיף
חם ונעים
 
מעכשיו מתחיל סוף השבוע
ואם באמת יהיה סוער כמובטח
אךךךךךךךך גן עדן
 
אנחנו מאוד אוהבים מזג אוויר סוער בסוף השבוע
כיף בבית
מוסיקה, טלויזה, ספרים, משחקים
אוכל טעים
והרבה הרבה ממתקים
 
ובגלל שאני חושבת עליכם
ובגלל שנהייתי טבחית "מנוסה" וידועה
הלו? לא לצחוק עליי בבקשה
 
אז הנה מספרת לכם מה אני הולכת לבשל מחר
לקראת שבת סוערת תרתי משמע  
 
כדורי בשר ביין אדום
 
חומרים לקציצות
 
800 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
3 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה
2 כפיות מרק פטריות
פלפל שחור גרוס ומלח
 
חומרים לרוטב
 
4/3 כוס יין אדום
1 כפית סוכר
4/3 כוס מים
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
3 גזרים קלופים ופרוסים לסהרונים
2/1 כפית תימין קצוץ
2 כפיות מרק פטריות
פלפל שחור גרוס, מלח, שמן זית
 
אופן ההכנה
 
מערבבים את כח חומרי הקציצות
יוצרים קציצות ומטגנים קלות במחבת כך שהקציצות
לא יתבשלו לחלוטין ומניחים בצד.
במחבת שני מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים גזר
ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות
מוסיפים יין, סוכר, מים, תימין ומתבלים במרק פטריות
פלפל שחור, ומלח ומבשלים כ-5 דקות
מוסיפים את הקציצות אל המחבת, מכסים במכסה
על להבה קטנה כ-15-20 דקות
 
בתאבון
 
פסטה בולונז
 
חומרים
 
500 גרם בשר בקר טחון
6 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזר חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי
4 שיני שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
2/1 כוס יין אדום
1 כפית שטוחה של תימין קצוץ
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום קצוץ טרי
1 קופסת רוטב עגבניות 800 גרם
4 כפיות מפר פטריות
פלפל שחור, מלח
 
אופן ההכנה
 
מטגנים בסיר בצל, סלרי וגז עד לשקיפות הבצל
מוסיפים את הבשר הטחון והום ומטגנים מספר דקות
עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ-5 דקות
מוסיפים יין ורוטב עגבניות ומבשלים כ-10 דקות נוספות
מתבלים בתימין אורגנו ביזיליקום מרק פטריות ופלפל שחור
מערבבים ומבשלים  כ-20 דקות
 
חשוב לא לייבש את התבשיל, במידת הצורך להוסיף מים.
 
מכינים פסטה חמה ושופכים עליה את הרוטב
בתאבון
 
שניצל - מתכון מיוחד
 
2/1 ק"ג חזה עוף לשניצל דק
1 כוס קמח
3 ביצים טרופות
2 כפיות חרדל
2 כוסות פירורי לחם מוזהבים
4 כפיות מרק פטריות
שמן לטיגון
 
אופן ההכנה
 
מכינים צלחת עם קמח ומוסיפים מרק פטריות
טורפים בצלחת שניה ביצים וחרדל
מניחים בצלחת שלישית (אום כמה כילים) את פירורי הלחם
טובלין את החזה קודם כל בקמח, אחרי זה בביצים
ומתבלים בפירורים
 
מטגנים.......טעים בדוק מוכר וידוע.
 
כבדי עוף מוקפצים עם יין אדום
 
חומרים
 
1 ק"ג כבדי עוף
1 בצל פרוס
5 כפות שמן קנולה
4/3 כוס יין אדום
5.1 כפית סוכר
1 כפית חרדל
2 כפיות מרק בצל
2/1 כפית תימין
מלח, פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה
 
מטגנים במחבת חם פרוסות בצל עד להזהבה
מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן עד שהם נהיים ורודים מבפנים
מוסיפים את היין, הסוכר ומצמצים את הרוטב.
מוסיפים את החרדל המרק בצל, תימין ופלפל ומבשלים כ-5 דקות נוספות
 
מכינים פירה וביחד מעדן
 
לשבת סוערת מרק ירקות
 

מרכיבים

 

2-3 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל
2-3 קישואים
שעועית ירוקה קפואה
אפונה ירוקה
גרגירי תירס קפואים
4-5 גבעולי סלרי
חופן שיני שום קצוצות גס
חתיכת דלעת
עלי תימין
חתיכת שרש זנגביל קצוץ דק

אופן ההכנה

 

חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומכניסים לסיר גדול (7-8 ליטרים) מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט אבקת מרק מלח פלפל ומבשלים עד שהירקות מתרככים (כמובן שלא חייבים את כל הירקות אבל ככל שיש יותר ירקות המרק יותר צבעוני ויותר עשיר).

לפני שמכבים את האש מוסיפים חופן אטריות דקות וצרור של ירקות :2 גבעולי שמיר 2 גבעולי פטרוזיליה וסלרי ומכבים את האש .האטריות מתרככות אבל לא רכות מידי .

 

 
עוף ותפוחי אדמה בדבש
 
עוף שלם מחולק
בצל גדול פרוס
5 תפוחי אדמה
2 בטטות בינוניות
מלח, פלפל, פפריקה אדומה,
דבש בנדיבות (כחצי קופסא קטנה)
8 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס שמן רגיל
 
לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ואת הבצל לרוחבו לערבב עם כל החומרים ולהוסיף את העוף.
לחמם את התנור ולאפות כשעתיים מכוסה בנייר כסף. לשעה אחרונה להוריד את נייר הכסף ולצלות בחום של 200 מעלות בגריל
הערות:
לשים לב שיהיה בין שעתיים לשלוש בתנור ... פשוט וטעים

תוספות פירה עם הכבד
אורז עם צימוקים ושקדים
מבחר סלטים חיים מירקות
ושבחוץ יהיה הכי סוער שבעולם
 
האוכל טעים, הוכן על ידי אחותי או חברתי רחל
אכלתי, מדהים, וזה מה שאני הולכת להכין לשבת
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת