00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פילה מדומה בנתח

נתח פילה מדומה קפוא. בגודל הרצוי.
למרוח היטב בשמן זית, חופן מלח גס, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס וכמה שיני שום מעוכות.  להניח במקרר לכסות בנייר כסף, ולהפוך מס` פעמים תוך כדי תהליך ההפשרה.
להוציא  מס` שעות מחוץ למקרר, להשוואה  עם טמפרטורת החדר לפני הבישול.
 
בסיר גדול ורחב, לחמם  על הלהבה הגדולה של הכיריים, שמן זית או שמן קנולה.
להכניס את הבשר בנתח שלם (יכול להיות עוד קפוא בתוכו), ולהשחים מכל הצדדים.
להוסיף :
2 גזרים חתוכים לחתיכות עבות,
1 שורש סלרי חתוך לרבעים,
שני שורשים של פטרוזיליה חתוכים לרבעים,
גבעולים ירוקים של כרישה, חתוכים לפיסות רחבות .
גבעולים של שומר, חתוכים לפיסות עבות,
3 בצלים אדומים חתוכים לרבעים,
2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים,
4 עלי דפנה,
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית גרגרי פלפל שחור,
1 כפית גרגרי כוסברה,
לערבב מדי פעם עד שהירקות מקבלים צבע זהוב. 
לתבל בפילפל שחור, פפריקה מתוקה ומלח,
לקשור לצרור גדול את  עלי הפטרוזיליה והסלרי, ולהניח לצד הבשר מלמעלה.
להפוך ולערבב שוב, להוסיף מעט נוזלים לפי הצורך, שהרוטב יהיה עשיר ומרוכז.
להעביר ללהבה נמוכה, חצי מכוסה, לבישול איטי, כשעה וחצי, לבדוק עם קיסם. אם ננעץ בקלות בבשר, לכבות האש.
לשמור הנתח ברוטב עד להגשה, להוציא אותו בשלמותו, בקערת הגשה עמוקה ויפה, להוציא את צרור הירק הקשור, לסדר מסביב את הירקות המבושלים, לחתוך פרוסות לפי העדפות אישיות.
עסיסי, טעים, ויפה להגשה.
הולך עם כל דבר, אורז לבן, תפוחי אדמה אפויים בתנור, תפוחי אדמה קטנים בקליפה אפויים בתנור, וסלט חסה ערבית ברוטב טוב .
 
*אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול קופסת שימורי פטריות שמפיניון שלמות, ולהוסיף אותן למגש הגשה עם הבשר.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת