00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מכל הבא ליד

פשטידת גזר ובשר

פשטידת גזר ובשר

 מתכון מן המטבח הטוניסאי, שייך לאהובה חדד.

 

2 גזרים גדולים קלופים

1 בצל בינוני קצוץ

מס` גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

100 גרם בשר בקר כתף

פרוסת לחם שרוייה במים וסחוטה

6 ביצים

5 כפות שמןכפית וחצי מלח

פלפל שחור

2 כפיות מיץ לימון

1/2 כפית כורכום

 

שמים בסיר עם מים את הבשר, ביצה אחת והגזרים. מבשלים כחצי שעה עד שהביצה תתקשה והבשר יתרכך מעט.

טוחנים את הבשר במטחנת בשר או מעבד מזון.

מסננים את הגזר מהנוזלים ומועכים אותו במזלג. שמים את הגזר המעוך ואת הבצל הקצוץ במחבת עם השמן ומאדים מס` דקות עד שהנוזלים יתאדו.

לאחר שהנוזלים נספגו, מוסיפים מלח ומעבירים לקערה עמוקה. מוסיפים לקערה פטרוזיליה, בשר טחון, ביצה קשה חתוכה לקוביות, ולחם רך וסחוט. מערבבים, מוסיפים תבלינים ואת יתר הביצים וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.

אופים את הפשטידה בתנור מחומם מראש לחום בינוני 180 במשך כמחצית השעה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מכל הבא ליד אלא אם צויין אחרת