00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל לוביה יבשה

בראש השנה אחת הברכות הכי אהובות על בני משפחתי ועלי, זו הלוביה היבשה. אמא שלי מכינה כמות אדירה ממנה ואחרי ערב החג היא מחלקת לכולנו משלוחה הביתה מהדבר הטעים הזה.
באחד מביקורי בשוק לאחרונה ראיתי אצל מוכר התבלינים את הלוביה היבשה ונדלקתי
אז למה בעצם רק בראש השנה כשאפשר כל השנה
קניתי והכנתי לארוחת השבת. היה מעולה
 
תבשיל לוביה יבשה
 
מצרכים:
300 גר` לוביה יבשה מושרת כמה שעות או למשך לילה
1 בצל קצוץ
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
מלח לפי הטעם
 
מים רותחים
 
אופן ההכנה:
בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה.
מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב.
מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים את הלוביה.
מוסיפים מים עד לגובה הקטניות, מתבלים אך לא מוסיפים את המלח!! , מבשלים עד אשר הלוביה מתרככת - כשעה - ממליחים, מערבבים ומכבים את האש.
 
יש לבדוק במהלך הבישול אם יש מספיק מים - אם חסר, אז להוסיף מעט.
בסוף הבישול לא נשארים הרבה מים בסיר, אלא ממש מעט בקרקעית.
 
אפשר להגיש עם אורז לבן ולהתענג
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת