00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת פירורים

אני לא מכירה עוגה בחושה יותר מהירה מזו!
7 דק` על השעון, מרגע ההחלטה להכין עוגה, עד שהיא נכנסת לתנור.
היום יצאנו לפיקניק משפחתי ועלי הוטל להכין עוגה חגיגית לציון יום ההולדת של אימי. אז פיקניק ועוגה חגיגית לא ממש הולכים ביחד לכן החלטתי להכין את עוגת (כמו פאי) אגוזים שהיא גם מרשימה וגם עמידה בתנאי שטח.
שעה לפני שיצאנו מהבית הודיעו לי שכנראה יהיו איתנו עוד ענף של המשפוחה ואני נלחצתי, שמא עוגת האגוזים לא תספיק.
מיד הוצאתי את המצרכים לעוגת הפירורים, ותוך 40 דק` העוגה היתה מוכנה ומזומנה לצאת איתנו לפיקניק ביחד עם העוגה השניה.
 
תנסו, לא תתאכזבו
 
עוגת פירורים
 
מצרכים:
200 גר` חמאה רכה
2.5 כוסות (350 גר`) קמח תופח
1 כוס (200 גר`) סוכר
 
2 ביצים
1 גביע אשל
סירופ שוקולד
 
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את החמאה, הקמח והסוכר לתערובת פירורית בעזרת כף.
להפריש כוס אחת מהפירורים ולשים בצד.
להוסיף לקערה עם יתרת הבצק את הביצים והאשל ולערבב היטב.
 
לתבנית פיירקס משומנת להעביר חצי מהתערובת שבקערה ולשטח עם גב של כף.
לקשט מעל עם סירופ שוקולד ומעל הסירופ לשים את החצי השני של הבצק.
לפזר את הפירורים שבכוס ומעל הכל שוב לקשט עם סירופ שוקולד.
 
זהו להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דק`, לבדוק עם קיסם ולהוציא כשהקיסם יבש אך עם פירורים עליו.
 
 
 
 
 את העוגה הזו הכנתי באין ספור וורסיות - במקום גביע אשל הכנתי עם יוגורט שיש בתוכו פרי, ובמקום השוקולד שמתי פירות מקופסאת שימורים.
במקום האשל אפשר לשים גם גביע שמנת חמוצה ובין שתי שכבות הבצק לפזר אבקת נוגט.
עם הפירורים אפשר לפזר אגוזים קצוצים קטן ואז מתקבל מין שטרוייזל על העוגה.
 
בקיצור, ככל העולה על דעתכם...
 
שבוע טוב  ומזל טוב אמא
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת