00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

גלילת קצפת

 
 
 
 
 
 
זו העוגה האולטימטיבית לאירוח. גם קלה וגם מהירת הכנה ואפשרויות המשחק בה רבות. מקצפת ועד פודינג, ממריחת ריבה, מילויים שונים ועד ציפוי שוקולד או קרם.
 
 
 
גלילת קצפת
 
4 ביצים - בטמפרטורת החדר - מופרדות
6 כפות סוכר
1.5 כפות קקאו (לא שוקולית)
4.5 כפות קמח תופח
קליפה מגוררת גס מחצי תפוז
חמאה לשימון
 
2 שמנת לקצפת
4 כפות סוכר 
 
 
לחמם תנור ל 200 מעלות חום. על תבנית עוגיות שטוחה להניח נייר אלומיניום ומעליו נייר אפיה משומן במעט חמאה.
 
מקצוות הניירות להכין מעין גדר (ראו תמונה מטה).
 
 
 
 
להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב וחזק.
 
להקציף את החלמונים עם 3 כפות סוכר לתערובת בהירה. 
 
להוסיף גרירת תפוז ולאחד את שתי התערובות בעדינות.
 
לנפות מלמעלה קמח וקקאו. לערבב שוב עד תערובת הומוגנית.
 
 
 
 
 שוטחים את התערובת על נייר האפיה (ככל שהבצק דק יותר כך הגלגול קל יותר). אופים כ 6-8 דקות, מכבים את התנור ומשאירים את התבנית לעוד כ 1-2 דקות.
 
 
להניח מגבת על השיש ולפזר מעליה סוכר. להפות את התבנית על המגבת. לקלף את נייר האפיה ולגלול את הבצק בעזרת המגבת (ראו תמונה מעלה). להניח את המגבת בצד לקירור הבצק.
 
 
 
 
מקציפים את השמנת לקצפת עם הסוכר לקצף קשה ואחיד.
 
פותחים את הגלילה, מורחים על הבצק את הקצפת ומגלגלים שנית.
 
מורחים שכבת קצפת גם מעל.
 
 
 אם רוצים להכין גלילה לבנה, מפחיתים את הקקאו ומוסיפים 1 כף קמח.
 
 
 
שתמיד יהיה לנו מתוק בפה ומתוק בלב, בד בבד.
 
 
אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת