77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

ניוקי במילוי בשר איטלקי

 

ניוקי  במילוי בשר איטלקי

למדתי מחמותי ז"ל שהייתה איטלקייה

מצרכים לניוקי

1 1/2ק"ג תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני

1כוס קמח

2חלמונים

2כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

2כפיות מלח

1כפית אורגנו

חצי כפית אגוז מוסקט


אופן ההכנה

לבשל בסיר לחץ את תפוחי האדמה בתוספת רבע כוס מים

מרגע שהשסתום עולה 5 דקות, לפתוח  מיד את סיר הלחץ

כדי שתפוחי האדמה לא ימשיכו בבישול,

לקלף ולחכות עד שיתקררו לגמרי,

לערבב את כל החומרים עם מועך תפוחי אדמה

 

 

הכנת המילוי

1ק"ג בשר שריר מבושל

3בצלים קצוצים גס מטוגנים

פלפל שחור גרוס

מלח

להכניס למעבד מזון ולא לרסק עד הסוף

 

אופן הרכבת הניוקי

להרטיב ידיים במים לקחת  כדור בגודל טניס

לפתוח אותו על היד להכניס כדור קטן של מילוי

דומה מאוד להכנת קובות

להניח את המוכנים על מגש לח

 

להרתיח מים בסיר רחב על גז גבוה

להכניס  4 ניוקי הם שוקעים לקרקעית

מרגע שעולים להוציא  ולהמשיך ביתר

יוצאים בערך 14 ניוקי

 

הכנת רוטב עגבניות

אני מכינה רוטב בכמות גדולה מקפיאה

הכמות פה היא של

3ק"ג עגבניות בשלות

חוצה אותם מכניסה אותם לסיר

כשהצד החתוך כלפי מעטה

על אש גבוהה עד שרואים שהקליפה מתקלפת

עם2  מזלגות מוציאה בקלות את הקליפה

מרסקתב בלנדר יד בתוך הסיר

ממשיכה בבישול עד שמסמיך

מוסיפה שמן זית

קופסת רסק עגבניות קטנה

2 כוסות מים או רוטב בשר

כפית סוכר

כפית כמון

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח, כפית אורגנו

ממשיכה לבשל עד שהרוטב מבעבע.

 

מגישים את הניוקי ברוטב עגבניות

אם נשאר למחרת מחממים ברוטב

הרבה עבודה אך טעים


 

 

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת