00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

ירקות מוקפצים עם רצועות סינטה

את המנה הזו הכנתי באחד מאותם ימים בהם עבדתי מהבית ולא ממש התפנתי לקום ולהכין צהריים.
זכרתי שיש לי במקפיא שאריות של סינטה צרובה על מחבת פסים, קופסא של גרגירי תירס שנשארו מארוחת הערב עם הילדים, פלפלים במגירת המקרר ואיטריות אורז, כך שהיה לי ברור שתוך 10 דק` אפשר לארגן ארוחה טעימה, צבעונית ומשביעה.
וכאן בדיוק המקום להמליץ לכם (שוב) על המכשיר שקוצץ ירקות במהירות ויעילות, הפרוגרסיב - בדיוק לכאלה מקרים של "אין זמן" והבטן מקרקרת.
 
לפני שניגשים להכין את המנה הזו, רצוי מאד שיהיו לכם שאריות של סטייקים מוכנים במקפיא. אחרת יש לצרוב כמה סטייקים כאלה מראש ורק לאחר מכן להוסיפם למנה.
 
ירקות מוקפצים עם רצועות סינטה
 
מצרכים:
1 בצל  קצוץ
1 פלפל ירוק חריף - חתוך לעיגולים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 גזר -  מקלות או קוביות
1/2 קופסא גרגירי תירס מסוננים
2 ס"מ שורש ג`ינג`ר מגורר
1/2 שקית איטריות אורז או נודלס
3-4 פרוסות סינטה צרובות על מחבת פסים או 2-3 סטייק אנטריקוט מוכן.
 
תיבול:
1/4 כוס רוטב סויה
2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק
שבבי צ`ילי גרוס
1/4 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
בווק גדול עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את שני סוגי הפלפלים, הגזר והג`ינג`ר המגורר וממשיכים להקפיץ.
מוסיפים תבלינים לפי הסדר הרשום (החל מרוטב הסויה וכלה בפלפל) ומערבבים בעדינות עם כף עץ במשך 4-5 דק`.
בנתיים פורסים את הבשר לרצועות דקות, מוסיפים אותם לווק, מקפיצים/מערבבים עוד 2-3 דק` ומכבים את האש.
 
את אטריות האורז או הנודלס מכינים לפי ההוראות על השקית ומנסים לכוון לכך שהרוטב והאטריות יהיו מוכנים ביחד. בכל מקרה ואם זה לא מסתדר, הירקות תמיד מחכים לאטריות ולא להפך
 
 
בהגשה שמים אטריות על הצלחת ומעל את הירקות המוקפצים.
 
 
חריף וטעים
בתאבון
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת