00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרק ירקות פיקנטי

חורף לא ממש היה לנו לצערי, אבל התחזית אומרת שביומיים הקרובים הגשם אולי יגיע גם אלינו.
כולי תקווה שכך יהיה ולא רק לכמה שעות אלא לכמה ימים טובים ומלאים בגשם!
זה כבר לא יעזור לנו מאד השנה אבל זה בטוח יתרום לעליית מצב הרוח של כולנו.
אז לכבוד הגשם והקור שצפויים לנו, אפשר ורצוי להכין מרק טעים ומחמם.
 
מרק ירקות פיקנטי
 
מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר גדול או שניים קטנים - קוביות או עיגולים
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 שומר פרוס
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 לימון סחוט
קופסא קטנה (100 גר`) רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
לטעם פיקנטי מומלץ להוסיף גם 1/3-1/2 כף פפריקה חריפה
2 כפיות גדושות אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
 
3 ליטר מים רותחים
 
אופן ההכנה:
בסיר גדול עם שמן זית מזהיבים את הבצל.
מוסיפים אליו את תפוחי האדמה, הגזר והשומר וממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב מזדמן.
מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הפפריקה, מערבבים היטב ומחזירים חזרה לאש.
מוסיפים את העגבניה הקצוצה והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את רסק העגבניות, מיץ הלימון (להוסיף בהדרגה עד לטעם הרצוי) והתבלינים למעט הפטרוזיליה.
 
מבשלים על אש קטנה בינונית כ-40 דק`, מכבים את האש ורק אז מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
 
בתאבון
 ובחירות מועילות לכולנו
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת