00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סריגה עם שוקו

שבלולי שוקולד וחלבה

 
 
אני נורא אוהבת אפיה ומאז שגיליתי את הבלוג  של ניקי ב` ולאן אפשר לשדרג עוד מה שאני אוהבת אני בכלל פורחת, והילדים שלי שגם קודם אכלו טוב אוכלים עכשיו כמו נסיכים ומלכים.
 
אחד הדברים שגיליתי מה עוד ניתן לעשות עם בצק עלים ועם בצק מלווח.
 
הנה מתכון שאפשר לשדרג לפי איך שאוהבים הפעם הוא מתוק:
 
 
להפשיר את הבצק ל3/4 אפילו חצי הפשרה.
לפתוח בעדינות לאט לאט.
למרוח במה שאוהבים, אני מרחתי בשוקולד למריחה עם חלבה מעורבב ומעל
זריתי קצת אגוזי מלך קצוצים.
 
לגלגל בעדינות לנחשים ארוכים.
מ-1 ק"ג יוצאים 3 נחשים ארוכים = בין 39 ל-50 עוגיות.
 
להחזיר חזרה למקפיא לחצי שעה.
 
להוציא ולחתוך לעובי של בין 0.5 ועד 1 מ"מ. ככל שחותכים יותר דק יוצאות יותר עוגיות.
 
להעביר לתבנית משומנת היטב ולאפות כרבע שעה. למי שיש טורבו אפשר גם רק 10 דקות עד שרואים שהבצק מתחיל מעט להתנפח ולקבל מעט צבע (הן צריכות להשאר לבנות ככל האפשר או בעלות צבע זהוב עדין ביותר).
 
 
הכי טעים לזלול מייד  כשיצא מהתנור. אך גם למחרת היה טעים מאוד.
 
 
שידרוגים נוספים: ריבה בכל מיני טעמים, חמאת בוטנים, שוקולד אגוזים, נוטלה, וכו`.
 
 
לאוהבי המלוח: אני מכינה תערובת גבינות לבנה + צהובה, מוסיפה טעמים: פטריות, בצל, פפריקה ועוד.
ואז גם אפשר למרוח ביצה מעל במברשת ולפזר שומשום או קצח או שניהם ביחד.
 
בתאבון !
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא של דפנה אלא אם צויין אחרת