88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

אלפחורס "סוף הדרך" (בלי קמח)

אמנם בלי קמח אבל עם אותו טעם ואותה פריכות השמורה למקור הדרום אמריקאי.
נדמה לי שאין צורך בעריכת היכרות עם האלפחורס - Alfajores, הממתק הלאומי הדרום אמריקאי, אך בכל זאת, במספר מילים על ייחודן של העוגיות הללו: הרמוניה מושלמת של דבק קרמלי (ריבת חלב - Dulce de Leche) עם נימוחות פריכה, אבקתית משהו של דפנות ה"סנדוויץ".
העובדה שהטעם לא נפגם, אפשר לומר אף משתבח משהו, ללא הקמח - כלל לא מפתיעה בהתחשב בכך שגם כך הנימוחות והתכונות המרכזיות של האלפחורס אינם מקורם בקמח אלא דווקא בעמילן (קורנפלור) והעדר הנוזלים, מה שאולי מקשה על העיבוד אך מעניק את התכונות שהופכות כל ביס לחגיגה.
והרי היא מובאת לפניכם: גירסת האלפחורס, שטרם פרסומה, זכתה לטעימה וחוות דעת מנציגות "זקני ארגנטינה" שאישרה את הדמיון המפתיע בקירבתו לגירסאות מקור משובחות. יש לקחת בחשבון שכל מדינה ממדינות דרום אמריקה המזוהות עם האלפחורס כעוגיות "לאומיות", אימצה גירסה ייצוגית משלה (ארגנטינה, פרו, אורגוואי, צ`ילה) - אך אין עוררין שהכתר לגירסה המנצחת שייך לארגנטינה.
יש ימים בהם עוגיה אחת, נכונה, בזמן נכון יכולה להפוך את היום לפריך, נימוח ומתוק מתוק - זו אחת מהעוגיות הללו וכל יום הוא יום ראוי
כמות ל- 55 אלפחורס (110 עוגיות בודדות) בקוטר 3Ø ס"מ
המצרכים

ההכנה

  1. 2 כוסות קמח קונדיטור
  2. ½ כוס קמח אורז
  3. ½ כוס פודינג וניל (לא אינסטנט אלא לבישול ואפייה)
  4. 1 כוס קורנפלור
  5. 1 כף (שקיק) אבקת אפיה
  6. 1 כוס אבקת סוכר
  7. 200 גר` חמאה רכה (או מחמאה)
  8. 3 חלמונים
  9. 1 כוס (כ-150 גר`) ריבת חלב - למילוי והצמדת העוגיות
  10. 100 גר` קוקוס - לגילגול שולי העוגייה
1-8 במערבל מזון להקציף את החמאה ואבקת הסוכר, להבליע את החלמונים, אחד בכל פעם (כאשר נבלע, להוסיף את הבא).
בקערה נפרדת לערבב את יתר המרכיבים, ולהוסיף בלישה ידנית לתערובת החלמונים, עד קבלת בצק קשה ואחיד בצבע צהבהב בהיר (כ-5 דקות לישה).
לחלק את הבצק לשני גושים שווים, לעטוף בניילון נצמד, להשהות כ-15 דקות ולעבור לשלב הרידוד.
9-10 לשימוש לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין לפי הוראות ההרכבה להלן

על משטח עבודה גמיש (סיליקון מומלץ ביותר) מרדדים כל כדור בצק לעלה דק (כחצי ס"מ, הן תופחות מעט) - אם הבצק נוטה במהלך הרידוד להתפורר זה תקין, יש להדקו עם הידים ולהמשיך ברידוד


בעזרת קורצן בקוטר ½2 ס"מ לקרוץ עיגולים ולהעביר לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

לאפות 10 דקות בדיוק (צבע העוגיות נשאר בהיר מאוד) בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך 170ºC

הרכבת העוגיות:
לצנן לחלוטין על רשת לפחות 10 דקות ולמלא באופן הבא: למרוח כ-½ כפית במרכז חלק שטוח (תחתון) של עוגיה, לקחת עוגיה נוספת ולהצמיד אותה תוך הפעלת לחץ קל כדי שריבת החלב תתפשט על כל שטח פנים העוגיה

טיפים/המרות:

  1. ניתן להצמיד את העוגיות בריבה/מלית אחרת לפי הטעם
  2. לאחר יממה של אחסון העוגיות הופכות ספוגיות ומשתבחות (ומומלץ אחסון בקופסא אטומה במקרר)
  3. כמובן שאפשר להכין את העוגיות גם בגודל אחר או אפילו צורה אחרת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת