00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

עוף בלימון – פל

 

 

 

באחד מהשיטוטים באתרי מתכונים נתקלת במתכון שאני בטוחה שכולם מכירים - עוף בלימון. להכניס לתוך עוף שלם מרוח בתבלינים לימון שלם מחורר ולהכניס לתנור.

 

התוצאה הסופית לא מצאה חן בעיני. האזורים שהיו במגע עם הלימון היו טעימים והשאר – סתם.

 

ניסתי שוב והפעם עם לימון מחולק לקוביות – התוצאה שוב לא השביעה רצון אם כי הבנתי שלימון ועוף – מאוד טעים. בנוסף, לא ככ` אוהבת להשתמש בעוף שלם בתנור בגלל החלקים היבשים שאיש לא אוהב.

 

היה חסר לי משהו בתיבול, משהו מיוחד שיעשה את הסוויץ למשהו  -  וואו 

 

 

 

כדרכי זה צריך להיות מהיר, לא מסובך וכמובן – מתאים לשומרי משקל.

 

וזו התוצאה הסופית- 

 

עוף בלימון - שחום, עסיסי וטעים

 

 

 

 

עוף בלימון – פל  

 

חלקי עוף בכמות הרצויה

מספר לימונים

מלח גס

פלפל שחור גרוס ( אפשר סתם טחון)

5-6 שיני שום

אורגנו ( יבש או טרי)או טימין

כף שמן זית

 

לפרוס את הלימונים ולכסות תחתית של תבנית אפיה בפרוסות.

למרוח היטב את חלקי העוף בתבלינים. לפזר שיני שום חתוכות גס. ולהניח על פרוסות הלימון.

לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור לשעה בחום 200 מעלות.

להסיר את ניר הכסף, להוריד את החום ל180 מעלות,  ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מצטמצמים. מדי פעם להפוך את חלקי העוף.

פרוסות הלימון נאפות ומקבלות טעם חמצמץ- מתקתק.

 

להגיש עם אורז לבן לבן

 

 

נסו כי זה ממש טעים וואו 

 

 

 

 

נקודות?

ירך = 3 נקודות

שוק = 2 נקודות 3

כף שמן זית – 21/2 נקודות לחלק למספר המנות

 

קלי קלות

 

 

לפרוס את הלימונים ולכסות תחתית של תבנית אפיה בפרוסות 

 

 

 

 

למרוח היטב את חלקי העוף בתבלינים. לפזר שיני שום חתוכות גס. ולהניח על פרוסות הלימון.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת