00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קצת מזה וקצת מזה וזה

אוקסימורון והקשר הצרפתי

 
אוֹקְסִימוֹרוֹן הוא ביטוי לשוני המורכב מזוג מרכיבים הסותרים זה את זה, שצירופם יחד יוצר משמעות חדשה, פרדוקסלית וזאת על מנת להגביר את הרושם וההפתעה, דוגמאות טובות הן "מציאות מדומה" או "שתיקה רועמת" או "עותק מקורי". אל תדאגו, הרשומה הזו לא תעסוק בלשון העברית, זו פשוט המילה הראשונה שעלתה במוחי כשהתיישבתי לכתוב על שוקולד ועל מלח, מתוק ומלוח, שהצירוף שלהם יחד בתוך עוגיה אחת מפתיע, מרענן ובהחלט יוצר משמעות חדשה למילה "עוגיה".

הכל התחיל כשעמוס, מבעלי בית הקפה שליד המשרד העסיק קונדיטור חדש. אני לא זוכרת איך עמוס קלט שאני והבוסית שלי חובבות אפיה, לא ברור איך זה התחיל אבל מאותו רגע הוא מתעקש לתת לנו לטעום כל דבר חדש שהם מכינים כדי לקבל את חוות דעתנו ואנחנו מצידנו נענות בשמחה.

לפני כמה שבועות טעמנו עוגיה מופלאה בעלת מרקם ייחודי וטעם שוקולדי מיוחד במינו, עמוס לא נתן את המתכון, הרי הוא מוכר כאלה אך סיפר שהוא נלקח מתוך אחד הספרים של Pierre Hermes, קונדיטור צרפתי ידוע בן כמעט 50 שהחל את הקריירה שלו כשהיה בן 14 והוציא לאור כמה ספרי אפיה משובחים.
מאותו רגע החל המסע שלנו לחיפוש המתכון האולטימטיבי לעוגיה המופלאה ואני שמחה לבשר שלא רק שנמצא המתכון, הוא גם נוסה והניסוי עבר בהצלחה!
הצרפתים האלה שיהיו בריאים, אצלהם שום דבר אינו פשוט וגם שמה של עוגית שוקולד משובחת מסתלסל נפלא על הלשון ונקשר בסיפורים רומנטיים על מחוזות צרפתיים רחוקים. בשפת המקור קוראים להן Sablés au chocolat et à la fleur de sel, את המילה chocolat לא צריך לתרגם נכון?, sablés זו עוגיית חמאה פריכה, תרגום נוסף לSablé זה חול ואמנם מרקם הבצק מזכיר קצת חול אבל לא בזה עסקינן פה היום, והמרכיב הסודי, זה שעושה את כל ההבדל הוא ה Fleur de sel, (תרגום מצרפתית - Flower of salt). זהו מלח שנאסף ביד בשיטות מסורתיות באיזור החוף של Guérande שבחבל בריטני שבצרפת בחודשים יולי-אוגוסט כשהים רגוע ותנאי מזג האויר מאפשרים את האיסוף. הוא נאסף מתוך בריכות בשיטה של גריפה של פני המים כאשר רק המלח העדין שצף נאסף שלא יתערבב חלילה עם זה הגס ששוקע. הוא טבעי לחלוטין, טהור, לא מעובד, לא מזוקק ועשיר במינרלים. חצי קג` עולה משהו כמו 20$.

לא ניסיתי להשיג fleur de sel בארץ כך שאינני יודעת אם החנויות המתמחות מחזיקות אותו (כן מצאתי בebay), אני מתכוונת לבקש מאבא שלי שנוסע לעיתים די קרובות לצרפת להביא משם שקית, ועד שזה יקרה מצאתי בזמן המחקר שאפשר להחליף אותו במלח ים, נחות יותר אבל התוצאה שמתקבלת, במיוחד לחיך של אלה שאינם מכירים את הדבר האמיתי, בהחלט מספקת ויותר מזה.
 
חומרים לכ-35 עוגיות:
הכמויות במתכון המקורי בגרמים, המרתי לנוחיות אלה שאין להם משקל.
 
175 גרם קמח (כוס אחת + 3.5 כפות נוספות)
30 גרם אבקת קקאו (3 כפות)
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
150 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
125 גרם סוכר חום בהיר דמררה (חצי כוס + 2 כפות נוספות)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד קצוץ לחתיכות (70% מוצקי קקאו)
1/2 כפית Fleur de sel או  מלח ים (לא מלח שולחני רגיל!)
 
אופן ההכנה:
 
1. מנפים קמח, קקאו וסודה לשתיה לתוך קערה
2. מכניסים את החמאה לקערת מיקסר ומערבלים עד שהמרקם מתחיל להפוך קרמי
3. מוסיפים לחמאה את הסוכר הלבן והחום, המלח ותמצית הוניל וממשיכים לערבל  2 דקות נוספות
4. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח מתמזג בתערובת, התערובת לא אמורה להיות חלקה
5.  מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים 2-3 סיבובים בלבד
6. מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-2 חלקים
7. יוצרים מכל אחד מ-2 החלקים גליל בקוטר של כ-4 סמ`
8. עוטפים כל גליל בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללפחות 3 שעות, עדיף ללילה שלם
9. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ופורסים נייר אפיה על התבנית
10.בעזרת סכין חדה פורסים מכל גליל עיגולים בעובי של כ 1 סמ`, לא לדאוג אם נוצרים סדקים או אם העוגיה קצת נשברת, לוחצים ומהדקים בעזרת האצבעות ומעצבים חזרה לצורת עוגיה.
11.אופים 12-13 דקות בלבד, העוגיות יראו לא מוכנות ולא מספיק יציבות אך כך בדיוק הן אמורות להראות, הן יתייצבו בזמן הקירור, אל תתפתו להמשיך ולאפות!
12.אפשר לאכול חמים או בטמפרטורת החדר, גם כך וגם כך ההנאה מובטחת מכל נגיסה בעוגיה המוכנה המשלבת טעם שוקולד עשיר עם המלח מתפצפץ בפה!

אם נשאר משהו למחרת, אמנם הסיכוי שזה יקרה קטן אבל תמיד כדאי להיות מוכנים  אפשר לחמם כמה שניות במיקרוגל, זה יוצא מדהים! שימו לב שהיות והעוגיה לא דקיקה צריך לחמם כל אחת 20-30 שניות כדי לקבל את אפקט ה"רק יצא מהתנור".
האמת, לא נראות מדהימות אבל איזה טעם....

 


 
לסיום, אני רוצה להודות לעוד כמה בלוגרים שהעניקו לבלוג שלי את הפרס "שווה פרסום" Balancedflow, MiraD1, mAmA MiSiSiPi, strawberry10. מכיוון שבאחת הרשומות הקודמות שלי מילאתי אחר כל ההוראות, אני מדלגת עכשיו על כל הטקס, רק רציתי להגיד תודה על הפירגון
אני בחופש היום, פירגנתי לעצמי יום כייף בעיר הגדולה אז במקרה ויש שאלות אני אענה בשמחה כשאשוב שיהיה סוף שבוע מתוק ונפלא


נ.ב. תפוז העלתה אמש מערכת חדשה למשלוח עידכונים למנויים שאמורה לפתור את כל הבעיות שהיו עד כה של רשומות שלא נשלחו עידכונים בגינן, מנויים שביטלו והמשיכו לקבל עידכונים, מנויים שנרשמו ולא קיבלו בכלל... חלק מהשינוי הוא שאתם רואים בכותרת של המייל שנשלח אליכם את הכותרת הרגילה "גולש/ת יקר/ה! התפרסמה רשומה חדשה בבלוג XXXXX וגם את כתובת האימייל שלכם, זה אמור למנוע מהמייל מלהגיע לתיבת הספאם שלכם. אם עדיין מישהו לא מקבל עידכונים לבלוג שנרשם לקבל ממנו עידכונים אזי יש צורך להרשם מחדש. בתקווה לעתיד טוב יותר עם המערכת החדשה!




אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק זיקוקית תפוס אלא אם צויין אחרת