00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

בסטיל או כופתאות תפוחי אדמה

יוצאי לוב מכינים בסטיל בדרך כלל בסביבות פסח. אבל אנחנו אוהבים אותם בכל ימות השנה.
נזכרים בעיקר כשיש שאריות של קציצות שאף אחד כבר לא אוכל.
מודה ומתוודה, אין לי מתכון מקורי, אבל המתכון הזה מוצלח  ולא מתפספס.
מתכון לחמוצים מגיע מייד.
 
בסטיל
 
המצרכים
 
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים במים עם כף מלח.
 
למלית- השתמשתי הפעם ב-6 קציצות מטוגנות שקצצתי ופוררתי-
 
ניתן כמובן לטגן בצל קצוץ להוסיף בשר טחון ותבלינים וירק,לסנן נוזלים אם יש, לצנן היטב.
 
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
 
לציפוי
ביצה טרופה או שתיים
קמח
 
שמן לטיגון
 
אופן ההכנה
 
מצננים מעט את תפוחי האדמה ומועכים למחית- למי שיש את המכשיר בתמונה מתחת מרוויח בגדול, כל פירה הופך להיות קטיפתי וללא גושים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
לא מוסיפים דבר, לא ביצה , לא קמח, כלום, אין צורך.
 
לוקחים כמות של בערך 2 כפות מהמחית ומשטחים על כף היד, עזרת כף מניחים מלית במרכז העיגול , ובשתי הידיים סוגרים את המחית מעל המלית ויוצרים כופתה כדורית. מניחים בצד.
 
כשהכל מוכן,
מכינים צלחת עם ביצה טרופה וצלחת נוספת עם קמח.
 
מחממים שמן במחבת רחבה(בגובה 1 ס"מ.)
 
טובלים את הכופתה בקמח ובעדינות מסירים עודפים.
מעבירים לביצה הטרופה, ובעדינות בעזרת מזלג מגלגלים  כך שכולה תהיה מצופה בביצה.
 
מעבירים למחבת עם השמן החם, הטיגון צריך להיות באש בינונית, טיגון קצר כי כל המרכיבים הם בעצם מבושלים מקודם.
 
בתאבון
 
מכשיר הפלא לפירה קטיפתי (ותודה לכ. שבעזרת ידיו המסוקסות הצלחתי לצלם את הפלא...)
 
 
וקצת באומנותיות....
 
 
כמה יפה נראית המחית שנוצרת בעזרת הכותש העצום הזה
 
וכאן הן מחכות לטבילה ולטיגון
 
 
ומוכנות
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת