00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפיה אהבתי...... ואוכל גם.........

עוגיות גרנולה מעולות לא סטנדרטיות

את המתכון עצמו מצאתי באתר"על השולחן"
בפורום האפיה והסתבר כמתכון מנצח שלא נשאר על השיש יותר משעתיים
ועכשיו לוידוי קטן:
היינו חברתי הטובה ואני מסתובבות הרבה במתחם כיתן
בת"א למי שמכיר (היינו עם תינוקות ונהגנו "להסתובב")
יום אחד מצאנו מאפיה מאורכת ולא גדולהבשם "בר-לחם"  במתחם של ספייסס , ונכנסנו. כמעת התעלפנו שגילינו שאנו כמעת הלקוח הראשון שהם מארחים במאפיה המדהימה שלהם
ושלמעשה כרטיס האשראי שלנו עשה להם את הגליטש` הראשון.
מאז השאר היסטוריה
חומרים ל- 50 עוגיות
עוגיות גרנולה =שוות שוות שוות

100 גר`` חמאה בטמפ`` החדר
160 גר`` (2/3 כוס)סוכר דמררה
תמצית וניל בערך חצי כפית עד כפית
1 ביצה מספר  2  בטמפ`` החדר
130 גר`` (כוס ושליש) קוואקר דק
50 גר`` אגוזי מלך טחונים גס
15 גר`` (2 כפות) קמח מלא (או רגיל) עדיף מלא
10 גר`` (כף גדושה) סובין חיטה טחון
10 גר`` (כף גדושה) נבט חיטה יבש גרוס
מעט מלח, ממש קמצוץ
2 גר`` (כפית שטוחה) אבקת אפיה
2 גר`` (כפית שטוחה) אבקת סודה לשתיה
30 גר`` (כף וחצי) דבש

הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבלים את החמאה, וניל וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות, עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שנטמעת בתערובת.
מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת החמאה. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה, מוסיפים דבש ומערבלים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף, ומזלפים עיגולים בקוטר 2 ס"מ (משקל של 10 גר`` בערך לעוגיה) על תבנית מרופדת בנייר אפיה. יש לשמור על רווחים גדולים בין עוגיה לעוגיה - הן מתפשטות מאוד באפיה.
אופים 8-10 דקות, עד
שהעוגיות הופכות חומות. מצנים ומחלצים מהתבנית,
שומרים בקופסה אטומה
מנסיון, הן לא מחזיקות יותר משעתיים על השיש
 
.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ido0804 אלא אם צויין אחרת