00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

כדורי בשר וגם שומר ויש גם פרס...

אחד הירקות שאני מאד אוהבת זה שומר.
הוא טעים טרי עם לימון, שמן ומלח (סלט ביש בש קוראים לזה), והוא מאד מאד טעים מבושל.
השומר המבושל שונה לחלוטין מהטעם של השומר הטרי.
מתקבל לאחר בישול ירק רך ועדין בטעמו.
הוא מלווה באופן מושלם תבשילי בשר ועוף.
 
כדורי בשר וגם שומר
 
מצרכים לכדורי בשר:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 בצל קצוץ קטן
חופן עלי נענע קצוצים
1 ביצה
1/2 קופסא רסק עגבניות (50 גר`)
כפית כמון
1/2 כפית קינמון
פלפל שחור
מלח
2 כפות פירורי לחם
 
ללוש היטב את כל מרכיבי הקציצות ולהניח בצד.
 
מרכיבי הרוטב:
בצל וחצי קצוצים
2-3 שיני שום פרוסות
2 פקעות שומר פרוסות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 קופסא רסק עגבניות (50 גר`)
1 כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
שבבי צ`ילי  גרוס
1/2 כפית כרכום.
 
אופן ההכנה:
בסיר רחב עם שמן זית לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
להוסיף את השומר, העגבניות והתבלינים ולערבב.
להוסיף מעט מים חמים, לסגור את הסיר ולבשל.
בנתיים, ליצור כדורים מתערובת הבשר ולהכניס לסיר עם הרוטב בעדינות.
 
יש לדאוג שהמים יגיעו עד לגובה הקציצות (לא להטביע את הקציצות!).
לסגור את המכסה ולבשל כ-45 דק` עד שעה.
מידי פעם לנער את הסיר כך שכל הקציצות יכוסו ברוטב.
 
מומלץ להגיש ליד אורז לבן.
 
בתאבון
 
 
 פרס הפרסום הווירטואלי
 
 שניה לפני שאתם ממשיכים הלאה, עוד משהו קטן.....
 
אני בבלוגיה של תפוז קצת יותר מחצי שנה וכבר הספקתי לראות שיש כאן פירגון יוצא דופן. אחת הדרכים לפרגן כאן אחד לשני, זה ע"י משחקים שמועברים מבלוג לבלוג.
הפעם הבלוגרים מפרגנים אחד לשני ע"י מה שנקרא "פרס פרסום וירטואלי" בו בעצם הבלוגרים מפרסמים אחד את השני עם הרבה פירגון ואהבה.
 
אז אני קיבלתי את ה"פרס" משלושה בלוגרים יקרים:
 
אריאלה פיקסלר אלון - האחת והיחידה, שחוץ מפיקסלר יש לה שם אמצעי נוסף וזה פירגון!  רוחב הלב שלה זה לא משהו שרואים כל יום וזה מדהים אותי בכל פעם מחדש.
 
פנינת המטבח - אודליה היקרה.
בעלת בלוג מלא מתכונים מיוחדים ומקוריים.  
אשה שתמיד מפרגנת ותמיד טורחת להכנס, להגיב ולהגיד מילה טובה.
 
וגם,מרות וידאל הטובה והיקרה, שתמיד כאן מפרגנת ומברכת.
 
תודה יקרות שחשבתן עלי, זה מחמיא לי מאד  
 
כללי הפרס הם:
1.להציג את הפרס בבלוג.
2. לשים לינק לאדם שנתן לך את הפרס.
3. לתת את הפרס לעוד 8 אנשים 
4. להודיע להם שהם קיבלו את הפרס.
5. להגיד להם לבוא ולאסוף את הפרס מהבלוג שלך
 
אלו הם שמונת הבלוגים שאני אוהבת וממליצה, והם רק חלק קטן מבלוגים מעולים שיש כאן בפרדס. כנסו ותהנו
 
המטבח של אלינוער-  האשה והאופניים.
אחת מהראשונות שקיבלה את פני כשהייתי דנדשה בבלוגיה ונתנה לי להרגיש בבית. בעלת בלוג מקסים עם מתכונים מגוונים וקלי הכנה.
 
משהו טוב של danam20 - בלוג מקסים עם מתכונים משגעים בעיקר של עוגות ועוגיות. יש הרבה מה ללמוד מדנה ברשומות שלה, כייף לקרוא וכייף לראות את התמונות היפות.
 
האיש והמצלמה Baronm10 - דרך הבלוג של מוטי בעצם הכרתי את הבלוגיה. המתכונים שלו הם דיירים קבועים אצלי בבית. תענוג להכין ותענוג לבקר אצלו בבלוג.
 
הבלוג של השף אריה אמיר - בלוג חדש יחסית שמיד נקלט ונכנס לרשימת הבלוגים הטובים עם המתכונים המדוקיים והמיוחדים. אמיר יושב בטייוואן ומשם הוא מעלה מתכונים עם ניחוח אסייתי ומיוחד.
 
הבלוג של maslanski האיש והסיפורים.
תענוג לקרוא כל רשומה שלו, עם מתכון או בלי מתכון. השפה, הסיפורים, הריחות.... פשוט כישרון! 
 
אמנות קולינארית או להיות שף בעצמך - הבלוג של נטי המקסימה.
בלוג עם מתכונים מיוחדים מבית האמא והסבתא.
בלוג מקסים עם תמונות אוכל מקצועיות ויפייפיות שפשוט כייף לראות.
 
מהמטבח של פיירי - הבלוג של ענבל.
בלוג מקסים עם מתכונים לעוגות ועוגיות משובחות ומיוחדות בליווי של צילומים מרהיבים ומגרים.
 
ואיך אפשר בלי הבלוג אוכל וחיות מבית טוב של bigjack  - האיש והדובים
בלוג עם מתכונים משובחים, מעניינים, מקוריים ומצולמים מדהים!!
צחי איש גדול עם לב ענק שזו זכות גדולה להכיר!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת