77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

ממרח לימונים

 

המצרכים
לימונים עם קליפה עבה
פפריקה אדומה חריפה - לפי הטעם אפשר רגילה
מלח גס

אופן ההכנה
חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ
בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס ופפריקה לפי הטעם,
מכניסים את הלימונים לצנצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר,
מכסים את הצנצנת ומניחים ליומיים,
הלימונים יפרשו מיץ, והצנצנת תתמלא עד החצי,
לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים,
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן  מחכים לשבוע ימיים.
הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים - אך לא רכים מדי.


מכניסים את כל הלימונים הנקיים מגרעינים לקערת מעבד המזון, להב פלדה מפעילים ומרסקים למחית חלקה

בינתיים מכינים צנצנות מעוקרות ( שטופות במים רותחים ומיובשות לחלוטין )
ומעל מוסיפים כחצי ס"מ שמן  

הממרח יכול להחזיק מעמד במקרר אפילו שנה,

אם מקפידים תמיד להכניס לצנצנת רק כפית נקייה

מתאים. לכל מאכל שצורך תוספת חומציות פיקנטית

סנדוויצ`ים  מרוחים בממרח הלימונילטחינה,ממרח חומוס,

עוף בממרח לימוני בתנור


 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת