44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פאייה המעדן

פאייה המעדן
פאייה המעדן

פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל וולנסיה שב ספרד, הנאכלת במיוחד ב ימי ראשון ובחגיגת הפאלס, ישנן גרסאות רבות למנה עם מרכיבים שונים. מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית שם משמעו " מחבת". אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאלרה" הפכה שם נרדף למחבת.
לפאייה בדרך כלל מוסיפים ירקות,  בשר ופירות ים. שלושת המרכיבים העיקריים של המנה הם אורז, זעפרן ושמן זית.
פאייה היא גם עיר המוצא לאזור מפרץ האיים  (Bay Of Islands) ליד אוקלנד המדהימה שבניו זילנד.

החומרים:

סיר עבה ורחב או מחבת רחבה גדולה
5 קעריות בגדלים שונים
   מסננת דקה
1 ק"ג שרימפס טרי /קפוא קטנים או טייגר
1 בצל בינוני קצוץ דק
   מעט חוטי זעפרן
1 בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום פרוסות דק
4 בצלים ירוקים חתוכים (לחוד החלק הלבן לחוד הירוק)
100 גרם אפונה ירוקה קטנה (אפשר קפואה מופשרת)
1 פלפל אדום חתוך למעוינים
1 פלפל צהוב חתוך למעוינים
1 פלפל ירוק חתוך למעוינים
3 גזרים בינוניים צרים חתוכים לקוביות קטנות
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח דק


1 כפית אבקת מרק עוף מומסת במים רותחים
2-21/2 כוסות ציר שרימפס חם או מים רותחים
11/2 כוסות אורז שטוף ומסונן
מעט שמן זית
20 עלי פטרוזיליה ללא הגבעול חתוכים דק

אופן ההכנה:

הכנת ציר השרימפס.
מנקים את השרימפס מהקליפה. שוטפים היטב ומסירים
את הראשים לאחר ניקויים. ומשרים אותם ב21/2 כוסות מים חמים,
סוגרים את הקערית בפלסטיק נצמד. לאחר חצי שעה או יותר,
מסננים את ראשי השרימפס במסננת דקה. הנוזל משמש כמים לתבשיל.

את השרימפס הנקיים שמים על צלחת עמוקה שצופתה היטב



בפלסטיק נצמד. סוגרים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר.
מי שמשתמש בשרימפס קפוא גם קטנים, להסיר את הפס השחור בגב השרימפס.




אופן ההכנה:
חותכים את הירקות כל סוג לקערית.
מחממים היטב סיר /מחבת עבה בוזקים מעט שמן זית, כאשר הסיר חם.
מזהיבים את הבצל ,ומוסיפים את השום להזהבה.
מוסיפים את הגזר ומבשלים כ- חמש דקות ,לאחר מכן את הפלפלים
לחמש דקות נוספות תוך בחישה כאן תור האפונה.
מפלפלים,וממליחים ומניחים את השרימפס מסביב במעגלים.
(עצלנים יכולים לזרות אותם על הירקות).
מסננים את מי הזעפרן שהומס במים רותחים אל הסיר ומערבבים.
מעל לשרימפס מפזרים את האורז ושוטחים אותו מסביב.
שופכים מעל את ציר השרימפס שהוכן מראש. או מים רותחים.
ממיסים את הזעפרן ואת אבקת המרק ושופכים מעל התבשיל.
לבדוק שכל האורז שקוע בתוך המים.
משפרים טעמים, מכסים את הסיר . מבשלים עד רתיחה כ-10 דקות.



מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות או לפי הצורך.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והחלק הירוק של הבצל ומבשלים עוד מספר דקות.
לבדוק שהאורז רך במידה נכונה.

מגישים חם

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

   


המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת