00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ג`ויה

ג`ויה, הברזל 4, תל-אביב

 

זאת לא שכונת פאר, זאת לא שכונה של עוני

 

בשנים האחרונות ביססה ג`ויה את מעמדה כמסעדה איטלקית חביבה, בה ניתן ליהנות מאוכל איטלקי טוב במחירים סבירים. המסעדה ההרצליאנית המקורית הפכה בינתיים לרשת מצליחה בעלת שלושה סניפים – והיד עוד נטויה. השבוע החלטנו להגיע לסניף ברמת החייל לארוחת צהריים.

 

 

הארוחה נפתחה בריבועי פוקצ`ה, שהוגשו עם צלוחית של רסק עגבניות טרי בעל טעם נהדר.

 

 

העסקית כוללת מנה ראשונה ושתייה קלה במחיר המנה העיקרית. לפתיחה הזמנו אנטיפסטי. המנה, שכללה מבחר ירקות אפויים, היתה צבעונית וטעימה. על הירקות לא הוזלף שמן זית כמקובל, אלא רוטב עדין ומתקתק, שהעניק לטעמם תנופה והפיח בהם חיים.

 

 

מנה ראשונה אחרת היתה מרק בטטה. היה זה מרק עשיר וסמיך, שמתאים מאוד לימי חורף. שתי המנות הראשונות היו מעבר לציפיותינו – ותהינו האם הרמה תישמר גם בהמשך.

 

 

למנה עיקרית הזמנו פפרדלה דניה (48 ₪), שהיא פסטה ברוטב עגבניות, שמן זית, שום, פטרוזיליה, גבינת מסקרפונה ופרמז`ן. מנה נחמדה, אם כי גם די חסרת ייחוד.

 

 

כמו כן הזמנו פוזילי ריקוטה (49 ₪). זוהי פסטה קצרה ומסולסלת (בצורת ביסלי), המוקפצת בעלי מנגולד, גבינת סטרקינו וריקוטה – ומעוטרת בעגבניות ופרמז`ן. הפסטה היתה בנאלית לחלוטין – ממש כמו פסטה שקונים בסופרמרקט. מזל שרוטב הגבינות החביב הציל אותה מסתמיות מוחלטת.

 

 

בנוסף הזמנו גרגנלי חצילים ובשר (48 ₪). מדובר בקונכיות פסטה ברוטב בשר בקר ולבן, חצילים, עגבניות, בזיליקום, שום ופרמז`ן. הפסטה למרבה הצער היתה קשה - וכמעט בלתי אכילה.

 

 

בנוסף הזמנו לינגוויני קרבונרה (45 ₪), שהיא פסטה ארוכה עם חלמון, שמנת, בייקון, פלפל שחור ופרמז`ן. גם הפעם פוקששה מידת העשיה של הפסטה - והיא שוב הוגשה קשה מאוד. המילה ג`ויה מקורה במילה JOY, שפירושה "שמחה". הדבר האחרון שהרגשנו בשלב זה הוא תחושת שמחה.

 

 

כמו כן הזמנו רביולי בטטה (49 ₪) שהוא רביולי עגול במילוי מחית בטטה וגבינת סטרקינו ברוטב שמנת. סוף סוף קצת נחמה. היתה זו מנה מצוינת, הטובה ביותר בארוחה. הרביולי היה מעודן, מתקתק קלות - ורוטב השמנת שידרג את טעמו עוד יותר. חבל רק שדווקא מנה זאת היתה קצת קטנה מדי, אך בכל מקרה מדובר במעדן אמיתי – ומנת חובה כאן.

 

 

בנוסף הזמנו ניוקי בטטה (54 ₪), שהוא ניוקי ברוטב שמנת לימוני ושרימפס. גם המנה הזאת היתה מוצלחת, מה שהוביל אותנו למסקנה, שלפחות עם רוטבי שמנת ובטטה יודעים להתעסק בג`ויה.

 

 

בדקנו גם את גזרת הפיצות – ומתוכה הזמנו פרושוטו פטריות (45 ₪), שהכילה רוטב עגבניות, מוצרלה, פטריות ושמן זית. הפיצה היוותה אכזבה של ממש. היא הוגשה שרופה מדי, קשה מדי – והיתה בעלת שוליים גדולים חסרי רוטב, גבינה וטעם.

 

 

כמו כן הזמנו פיצה ג`ויה (46 ₪) המורכבת מרוטב עגבניות, מוצרלה, ארוגולה ופרמז`נו. גם כאן סבלה המנה מאותם שוליים סתמיים – אך לפחות היא לא שהתה זמן רב מדי בתנור. פיצה נחמדה – אך לחלוטין לא בליגה של פיצריות השף החדשות בתל-אביב.

 

 

אז מה היה לנו שם? מנות ראשונות מוצלחות, פסטות נהדרות, פסטות בינוניות, פסטות גרועות – ופיצות ככה ככה. אפשר ליהנות בג`ויה – אך רק בתנאי שמזמינים את המנות הנכונות.

 

מכיוון שלא רצינו להמר גם על אגף הקינוחים, החלטנו לאכול מנה אחרונה בגלידת אלדו הסמוכה (הברזל 2). הזמנו 2 כדורים בכוס (19 ₪) שהיו נחמדים מאוד – וחזרנו לעבודה.

 

ציון: 3 כוכבים

 

מספר תמונות מאלדו:

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת