00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כנפיים ברוטב סיני

 
יוצקים את הכנפיים עם כל הרוטב ששרו בו לתבנית אפיה עמוקה
 
בתבנית לפני הצליה בתנור
 
 
התוצאה הסופית מצויינת, יפה וטעימה.
הבאסה העיקרית, ניקוי הכנפיים. ומכיוון שזאת מנה אהובה על בני ביתי, גדולים וקטנים,  צריך כמות גדולה של כנפיים, המוצר ביחס ליתר חלקי העוף זול יחסית. לחלוט אותן במים רותחים, ולהוציא כל שערה ובדל נוצה עד שהן נקיות לחלוטין. כך אני אוהבת אותן. לבקש מהקצב לחתוך את השוונצים המיותרים.
 
כמויות: להתחשב בעובדה, שכל אחד אוכל לפחות שלוש כנפיים, ולחשב כמויות בהתאם.
 
כמו כן, צריך להכין אותן יום קודם בתוך המשרה. שיספחו היטב כל הטעמים. לשמור במקרר בקערה מכוסה היטב.
 
12-15  כנפי עוף מרוטות ונקיות.
 
הכנת רוטב השריה (בהתאם לכמות הכנפיים).
 
קטשופ חריף לערבב עם חצי כוס מים.
להכין 11/2 כוסות מרק צח מאבקת מרק עוף.
חרדל אמיתי ללא גרגרים.
 רוטב סויה,
סירופ מייפל.
דבש.
לערבב כל החומרים לרוטב. לטעום ולתקן אם יש צורך. צריך לצאת  טעם חרפריף מתקתק
(זהירות עם המלח. העוף מוכשר, הסויה והחרדל מכילים מלח, אין צורך להוסיף). 
 
 בקערת פיירקס גדולה, לערבב היטב כל חומרי הרוטב, להוסיף הכנפיים לערבב כך, שיצופו היטב מכל הכיוונים ברוטב, לכסות. להניח כ- תשע שעות לפחות במקרר. רצוי  לערבב לפחות עוד פעם אחת במהלך השריה.
 
לחמם תנור לחום בינוני גבוה, 180 מעלות. להכניס הכנפיים עם הרוטב לתבנית אפיה באמצע התנור, להרטיב מדי פעם שלא יתיבשו. כאשר משחים, הופכים צד, וכך כל מהלך האפיה, עד שהכנפיים שחומות ומבריקות למראה.
 
 
המהדרין אוכלים בידיים, ומלקקים את העצמות וגם את האצבעות.
 
טעים בטירוף. בתאבון.
 
* למי שמעדיף, אפשר שמונה כנפיים של הודו באותו רוטב.
אפשר לבקש מהקצב, לחתוך אותן לשניים, כי הן הרבה יותר גדולות ובשרניות.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת