00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

עוגת עוקץ הדבורה

 

עוגה חלבית טעימה, מעודנת ועטורה שקדים מקורמלים.


עוקץ הדבורה/ מתכון שקיבלתי מגיסתי/יוכי

מתאים לתבנית מס` 24

החומרים לעוגה:
4 ביצים מופרדות
כוס ושליש סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות שמן
 חצי כוס חלב
אבקת אפייה
כוס ושליש קמח

להקציף חלבונים  ולהוסיף בהדרגה  כוס סוכר עד ליצירת קצף יציב.
בקערה נפרדת לערבב חלמונים + שליש כוס סוכר + 2 כפות שמן + א. אפיה + חצי כוס חלב.
להוסיף את התערובת הנ"ל לקצף בתנועות קיפול.
להוסיף בהדרגה כוס ושליש קמח בתנועות עטיפה.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות.
לקרר ולחצות לשניים.


קרם:

1 שמנת מתוקה
1 חב` אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

להקציף הכל לקצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר)

ציפוי:

3 כפות סוכר - להמיס במחבת ליצירת קרמל - לא לשרוף!!!
להוסיף 100 גר` שקדים מולבנים  ולערבב במהירות.

במקביל מכינים רוטב מ:
6 כפות חלב
3 כפות גולדבנד/חמאה
כף נס קפה אבקה
3 כפות סוכר/דבש

לחמם על האש ולהוסיף את השקדים, לערבב היטב ולצנן מעט.
לצפות את העוגה בקרם מכל צדדיה ומעל לשפוך את הרוטב המתוק........לצנן היטב לפני ההגשה.

מומלץ  וטעיםםםם.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת