00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת (כמו פאי) אגוזים

העוגה הזו שנראית כמו פאי אגוזים, הרבה יותר קלה להכנה. את הבצק פשוט משטחים בתבנית, את האגוזים מבשלים עם חמאה דבש וסוכר ומקבלים רוטב טופי טעים ומתוק, שופכים את האגוזים על הבצק ואופים. פשוט וקל!
את העוגה אפשר להכין לכבוד ט"ו בשבט הקרב ובא וגם סתם כשבא על עוגה  טעימה ומרשימה, במעט מאד עבודה.
 
עוגת (כמו פאי) אגוזים
 
מצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
150 גר` חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
2 סוכר וניל
 
לתערובת האגוזים:
120 גר` חמאה
3 כפות גדושות דבש
1/2 כוס סוכר
300 גר` אגוזים / שקדים
 
אופן ההכנה:
בקערה לערבב את כל חומרי הבצק - אין צורך במיקסר!
עם ידיים מקומחות לשטח את הבצק בתבנית פאי עמוקה, או בתבנית עוגה קפיצית מס` 26.  (אם אתם מכינים בתבנית קפיצית, עטפו את התבנית בחלק התחתון בנייר כסף, כדי למנוע נזילות של הטופי בשלב השני של האפיה)
 
לאפות את הבצק בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 10 דק` בלבד.
 
 
אופן ההכנה לתערובת האגוזים:
בסיר קטן להמיס את החמאה עם הדבש והסוכר, להוסיף את האגוזים ולערבב היטב.
 
לאחר 10 דק` של אפית הבצק, יש לשפוך את תערובת האגוזים על הקלתית האפויה חלקית, לסדר את האגוזים בצורה שווה על הבצק, ולהחזיר את העוגה לתנור, לאפיה של 10 דק` נוספות.
 
 
הבצק סופח אליו את הטופי ומתקבלת עוגה נימוחה ועשירה.
אם מתוק לכם מידי, אפשר להפחית מכמות הסוכר גם בבצק וגם בתערובת האגוזים.
 
 
 שימו לב - אני לא ממליצה להכין את העוגה בתבנית פאי קלאסית ונמוכה! הבצק מאד תופח והטופי עלול לגלוש ולהשרף על תחתית התנור. רק תבנית גבוהה מתאימה כאן! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

94 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת