00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טבעונות ובריאות מתכונים טבעונים - נטלי שוינקלשטיין נטורופתית N.D

צ`אפטי - לחם הודי שטוח ללא שמרים

ערכים תזונתיים:
 
סיבים תזונתיים, חלבון, שמן, פחמימות, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ברזל, סידן, אשלגן, נתרן.
 
למה זה טוב?
 
הזנה
 
מצרכים ל- 10 צ`אפטי:
 
כוס וחצי חיטה מלאה
חצי כפית מלח
שליש כוס מים
רבע כוס שמן קנולה מכבישה קרה
 
הוראות הכנה:
 
לערבב את כל החומרים עד לקבלת בצק לא דביק ואחיד שניתן לעבוד איתו. אם הבצק דביק מידי יש להוסיף קמח, אם הבצק קשה מידי יש להוסיף מים.
 
לפזר על משטח קמח ולחלק את הבצק לעיגולים. לחמם מחבת כבדה על אש גבוהה.
לרדד את העיגולים עד היד או עם מרדד עד לקבלת בצק דקיק מאד.
להניח על המחבת עד שנוצרות בועות בבצק. להפוך לחכות 2 דקות ולשים בסיר או מחבת אחרת כשיש מה שיכסה את הכלי על מנת לשמור על חום הלחם.
כך להמשיך את כל העיגולים ובסופו של תהליך להפוך את כל הלחמים ולהתחיל לאכול מהראשון, זאת מכיוון שצ`אפטי נהוג לאכול בטמפרטורה חמימה.
 
ניתן לאכול עם טחינה, חומוס, ממרחי ירקות, ממרח קטניות, חריף ואף ממרחים מתוקים כמו תחליפי דבש, סילאן, תמרים ועוד...
 
בתאבון!
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל nataly210 אלא אם צויין אחרת