00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

פטה כבד עוף עם הפתעת בצל מקורמל ורוטב תות מפולפל

את המתכון הזה הכנתי בפעם הראשונה לפני כ-5 שנים בערך לאחר שסיימתי את לימודי הבישול שלי והחלטתי להתמודד בתחרות של "שף נולד".
אני יש לי בעיה קטנה, אני לא אוהבת יותר מדי כבד עוף.. כלומר אני אוכלת כבדים רק כאשר זה בפטה כבד בתוצאתו הסופית.. כך שאת הכבדים אני לא ממש טוענת במהלך הכנתם.
 
לימים המתכון הזה הפך להיות סימן ההיכר שלי במפגשים חברתיים.. החבר`ה לא נותנים לי להגיע למפגש בלי הפטה כבד או בלי הטראפלס האלכוהוליים (בפוסט הבא).
 
אז הנה לפניכם -
 

רכיבים:
(ל-15 קוקוטים אישיים או לאינגליש קייק)

לבצל מקורמל:
1/2 ק"ג בצל חצוי ופרוס דק
3 כפות סוכר לבן
3 כפות סוכר חום כהה
קורט מלח
3 כפות שמן זית
1/2 כף חומץ בלסמי


לפאטה כבד:
2 כפות שמן זית
1 ק"ג כבד עוף
300 גרם חמאה
1/2 ק"ג בצל קצוץ
3/4 כוס ברנדי
קורט מלח גס
פלפל גרוס טרי
וצ`ילי גרוס

רוטב תות מפולפל:
1 סלסלת תות שדה טרי(בעונה) / דובדבן (אפשר קפוא)
2 כפות סוכר וניל איכותי
2 ציפורן
פלפל גרוס
1/2 כף חומץ בלסמי

אופן הכנה:
לבצל מקורמל:
לעסות היטב את הבצל החומרים לשים בסיר ולכסות. על אש בינונית.
כאשר הבצל מתרכך להרים את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות על אש נמוכה.

לשים במחבת גדולה את השמן זית והחמאה ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
להוסיף את הכבדים ולטגן מעט מכל צד יש להאיר אותם עדיין ורודים מעט בפנים.
לתבל במלח, פלפל וצ`ילי.
לשפוך את הברנדי ולשלהב להשאיר על אש גבוהה עוד כחצי דקה ולהסיר מהאש.
לקרר ולהעביר למעבד מזון.

הרכבת הפאטה:
מרפדים קוקוט אישי בניילון נצמד. בתחתית כל קוקוט שמים ככף וחצי מתערובת הכבד. משטחים מעל בצל מקורמל ומכסים בעוד ככף וחצי מהכבד עוטפים בשולי הניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.

רוטב תות מפולפל:
מעבדים במעבד מזון את התותים עם הסוכר וניל למחית חלקה.
מעבירים לקלחת. מתבלים בהמון פלפל גרוס, מעט צ`ילי, חומץ בלסמי, ציפורן ומביאים לרתיחה.
מעבירים לקירור עד להגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת