00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוף בלימון וגמבה - בתנור

 
עוף אפוי בתנור עם גמבה ולימון.
 
מתכון פשוט ומוצלח. כשחושבים על המרכיבים, לא ממש ברור מה כל-כך צריך להיות מיוחד או מוצלח. אבל הטעם מדבר !
 
 
עוף מחולק או כרעיים לפי הצורך
2-3 גמבות - פרוסות או מחולקות כל אחד ל-8 חלקים.
2-3 שיני שום,
שמן זית
לימון שלם סחוט
פלפל, מלח, מעט כורכום
 
משמנים תבנית פיירקס בשמן זית.
 
מפזרים על תחתית התבנית שום כתוש טרי או פרוסות שום טרי.
מסדרים את העוף וחלקי הגמבה בתבנית פיירקס
מעל לעוף והגמבה, סוחטים לימון אחד שלם,
מפזרים פלפל, מלח, ומעט כורכום מעל לעוף. (אפשר להוסיף עוד שום כתוש אם אוהבים)
 
אוטמים את התבנית בנייר כסף ומחוררים.
 
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות,
ולאחר מכן אופים עוד כרבע שעה על תכנית גריל בלי נייר הכסף.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת