00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

טארט תותים מהודר

איזו יומרנות, מהודר, אבל באמת באמת מיוחד.
הרעיון התקבל מחברה לעבודה שלומדת קונדיטוריה ואמרה שמכינה אותה ליום ההולדת של בעלה.
בבית היו כל החומרים לכן החלטתי ללכת על הפרוייקט..בהחלט פרוייקט שווה.
 
הטארט מחולק ל- 4 חלקים.
התחתית, קרם שקדים אפוי, קרם דיפלומט שהוא בסיס של פטיסייר עם קצפת, וציפוי.
מתאים לתחתית מתפרקת לפאי- בקוטר 24 ס"מ
 
טארט תותים
 
המצרכים לתחתית-
 
150 גר` חמאה רכה
3/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת שקדים
קורט מלח
1/4 כפית תמצית וניל
1 ביצה
3/4 1 (אחד ושלושת רבעי) כוס קמח מנופה.
 
לקרם שקדים- קרין גורן
 
1/2 כוס סוכר
100 גר` אבקת שקדים
100 גר` חמאה רכה
2 ביצים
1 כף קמח
1 כף ברנדי או אמרטו
 
קרם דיפלומט - קרין גורן
 
1 כוס חלב
1/2 2 כפות קורנפלור (25 גר`)
2 חלמונים
1/2 מקל וניל חצוי
50 גר` סוכר (1/4 כוס)
1 שמנת להקצפה
 
לקישוט
תותים  בינוניים פרוסים
קליפות תפוז מסוכרות
 
אופן ההכנה
 
לקלתית
במעבד מזון עם להב פלדה להקציף את החמאה., להוסיף אבקת סוכר ולהמשיך.(רצוי להוריד מהדפנות את הקרם). להוסיף שקדים מלח ווניל, ואז את הביצה .  להוסיף הקמח ולעבד בפולסים עד שאחיד.
 
להוציא הבצק (הדביק) להעביר לנילון נצמד לשטח מעט ולמקרר לפחות לשעה.
להוציא את הבצק מהמקרר, להניחו בין שתי יריעות נילון נצמד, בהתחלה לשטח בעזרת מכות עדינות עם מערוך, ואז לרדד עם היריעות לעובי מעט דק מ-1/2 ס"מ.
להסיר את הנילון העליון , ולהניח בזהירות על תבנית האפיה.
להכניס את הדפנות ולהצמיד- רצוי לא למתוח, מה שנמתח יתכווץ באפיה, עדיף לשים טלאים מהבצק הנותר.
להצמיד לבצק נילון נצמד ולהכניס לפריזר ל-20 דקות.
להוציא מהפריזר ולפזר מעל הנילון קטניות יבשות, ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות. להסיר את הקטניות והנילון ולאפות עוד 5 דקות, להוציא מהתנור.
 
קרם שקדים 
 
במעבד מזון מעבדים את הסוכר אבקת השקדים והחמאה לתערובת חלקה.
מוסיפים הביצים וממשיכים לעבד(גם כאן רצוי לאסוף מהצדדים).מוסיפים קמח , מעבדים קצרות וכן ברנדי.
מכניסים מכוסה למקרר.
 
את קרם השקדים מורחים על הבצק החצי אפוי ואופים כ-15-20 דקות עד שהקרם יציב, לא יותר.
 
מצננים היטב, ממש עד קירור במקרר.
 
קרם דיפלומט
 
ממיסים קורנפלור ב-1/4 כוס חלב קר.מוסיפים את החלמונים ומקציפים קלות. את יתרת החלב עם הסוכר ומקל הוניל החצוי מחממים על האש עד סף רתיחה.
מעבירים 1/3 מהחלב החם לתערובת החלמונים תוך בחישה נמרצת.
מחזירים את תערובת החלמונים לסיר, ועל להבה קטנה תוך ערבוב מתמיד מבשלים עד שמסמיך- כ-דקה עד 3 דקות.
 
מעבירים לכלי, מצמידים לקרם נילון נצמד ומכניסים למקרר.
 
כשקר לגמרי, מקציפים שמנת להקצפה, מוסיפים את הקרם, מקציפים מעט.
 
מורחים על הקלתית הצוננת.
פורסים תותים, ומסדרים בעיגול  מהחוץ פנימה.
מפזרים מעל את קליפות התפוז המסוכרות.
ורצוי להגיש מיד.
 
ניתן כמובן לקשט בכל פרי.
מה שיפה, הפרי לא שוקע בקצפת בגלל גובה קרם השקדים.
 
שיהיה בהצלחה.
 
מתנצלת מראש שאין תמונות של פרוסות אלא רק פודנוגרפיה קלה....
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת