00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוף עם תפוזים, ערמונים וריבת קומקוואט

אפשר לקרוא לעוף הזה גם עוף שאריות , יצא והכנתי אותו מחצי צנצנת ריבת קומקוואט שהכנתי בשנה שעברה ושהתה במקרר ללא קליינטים, משקית ערמונים בוואקום שקניתי מזמן ולא עשיתי בה שימוש (לא לדאוג עדיין בתוקף ), ברוטב השתמשתי גם בקצת יין לבן משארית של בקבוק פתוח שהיה על השיש ובתפוזים שהתאימו רק לסחיטה וקרצו לי מהקערה.
שאריות שאריות אבל יצא כ"כ טעים שבסוף הארוחה לא נשארה אפילו חתיכה אחת .
ככה אני הכי הכי אוהבת!!
 
עוף עם תפוזים, ערמונים וריבת קומקוואט
 
מצרכים:
3 כרעיים מחולקות
2 תפוזים  פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
שקית ערמונים בוואקום
 
לרוטב:
4 כפות ריבת קומקוואט - או ריבת משמש
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ`ילי
1/4 כוס יין לבן - השתמשתי באמרלד ריזלינג
כפית גדושה טרגון יבש
 
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הרוטב בקערה מספיק גדולה להכיל גם את העוף.
את חלקי העוף השטופים והמנוקים משומן להכניס לקערה עם הרוטב ולערבב/לעסות היטב.
להשהות במקרר את הקערה לשעה - שעתיים.
לכסות תבנית פיירקס מלבנית בנייר אפיה, להזליף מעליו מעט שמן זית ולסדר את פרוסות התפוזים.
 
 
בין עיגולי התפוזים לפזר את הערמונים ומעל הכל להניח את חלקי העוף.
את הרוטב שנשאר בקערה לשפוך מעל הכל.
 

 
לכסות את התבנית בנייר כסף, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לשעתיים. (ואיזה ריח מעולה מתפשט ב , פשוט להתענג)
לפתוח את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד השחמה (כ-15 דק`).
 
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת