00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

אסאדו למתחילים

בלימודים בטכניון היו כל מיני דירוגים שונים לקורסים.  לכל קורס היה את הגרסא הרגילה, לדוגמא:
פיסיקה 1

עכשיו, היו כאלה שחשבו שזה לא מספיק מסובך וגילו שיש סטודנטים שעדיין שומרים על שפיות אחרי המבחן, אז ישבו המרצים והמציאו לכל קורס את גרסת ה"מ" שלו, לדוגמא:
פיסיקה 2 מ` - "ממש לא סימפטי"

כמובן שזו היתה רק ההתחלה ולאורך השנים נוספה גם גרסת "ח" להתעללות מתקדמת, לדוגמא:
משוואות דיפרנציאליות ח` - "חשבתם שמ` זה קשה?"
או
פיסיקה 3 ח` - "הח` ועונשו"

בקצה השני של הסקאלה היו את גרסאות ה"ר`" של הקורסים - הגרסא שלמדו הסטודנטים לרפואה.  ההבדל בין סטודנט ממוצע לסטודנט לרפואה הוא שסטודנטים לרפואה ממש צריכים ללמוד דברים, ולא סתם לעבור סדרת התעללות שמצדיקה את התואר בסוף.  אני בטוח שהיתה איזו שיחה של חברי סגל שהלכה בערך כך:

"טוב, אז בשנה א` של רפואה ילמדו אלגברה דיסקרטית, פיסיקה קוונטית, תרמודינמיקה בליסטית, וחשבון דיפרנציאלי ס`."
"מה זה הס`?"
"סתם רציתי לבדוק אם אתה עירני."
"מה עם קורסים ברפואה?"
"אין מקום."
"אז תורידו קורסים אחרים."
"השתגעת? להוריד מתמטיקה ופיסיקה, איך אפשר?! זה הבסיס של הכל! בלי זה אי אפשר ללמוד כלום!"
"תגיד לי, כשאתה הולך לניתוח להוצאת תוספתן, אתה מעדיף שהרופא יידע לחשב אינטגרל או שיידע מה זה תוספתן?"
"נקודה טובה. נלך עם התוכנית שלך."

וכך נולדו קורסים שפויים שמיועדים לבני תמותה רגילים.  האמריקאים הפכו את זה לאידאולוגיה בסדרת "ספרים לאהבלים"
, אז חשבתי, למה אין מתכונים כאלה? לדעתי צריכים להיות ספרי בישול שלמים שמיועדים לאנשים עם מטבחופוביה. לי אישית היו המון נסיונות כושלים להכין אסאדו. הבעיה היא שזה נתח שדורש בישול איטי וארוך.  אם מבשלים מעט מדי זה יוצא קשה.  אם מבשלים יותר מדי זה יוצא יבש.  מה עושים? אז הנה:

היו לי כמה רעיונות לשם למתכון הזה:
- אסאדו לאהבלים (נפסל עקב פגיעה אפשרית ברגשות האהבלים)
- אסאדו לחסרי גנים ארגנטינאים (נפסל עקב גזענות)
- אסאדו כמו של אמא (נפסל מכיוון שאמי מעולם לא הכינה אסאדו)

בסוף המתכון נקרא:
אסאדו למתחילים
מצרכים:
- בשר מס` 9 הידוע גם כאסאדו, קשתית או שפונדרה. (עם או בלי עצם, אני מעדיף בלי - זה פחות להתעסק)

- חצי כוס יין אדום
- כף רוטב סויה
- שום כתוש
- שמן זית
- שקית קוקי
- תבלינים (אפילו תבלין "על האש" כללי עובד)
- ירקות שורש (גזר, בטטה, וכו) מקופלים וחתוכים לקוביות - סעיף זה אופציונאלי, הבשר יהי אכיל גם בלי זה.

אופן ההכנה:
-
מחממים תנור ל-200 מעלות
- מורחים את הבשר בשמן זית וצולים על האש (שימו לב: לא בתנור, על הגריל בחוץ) בערך 2 דקות מכל צד עד שהוא נראה בערך ככה:

- מכניסים את הבשר לשקית ביחד עם מלח, פלפל כל שאר המצרכים, ומערבבים היטב עד שהכל מעורבב... היטב.

- סוגרים את השקית ומכניסים לתנור.  רצוי לעשות חור קטן בשקית למנוע סכנת התפוצצות.
- משאירים את השקית בתנור 2 עד 3 שעות או עד שהריח משגע אותכם ואתם לא יכולים לחכות יותר.
- מוציאים מהשקית לכלי הגשה.
- מי שרוצה טעם יותר "על האש" יכול לקחת את נתחי הבשר לסיבוב נוסף של 5 דקות על הגריל


אם לא הצלחתם, ישנו מתכון פשוט אף יותר לאסאדו:
אסאדו לתרום-מתחילים
מצרכים:
בחורה ארגנטינאית
טבעת

אופן ההכנה:
-
מחזרים אחר הבחורה עד שהיא מסכימה לקבל את הטבעת.
- מבקשים לפגוש את ההורים בארוחת ערב משפחתית.
- מזמינים אסאדו

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת