77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

ארטישוק במילוי בשר

תחתיות  לבבות ארטישוק ממולאים בבשר בקר או כל בשר אחר ברוטב סלרי:

חומרים לקציצות :

חצי ק`ג בשר טחון

1 ביצה

2 כפות בורגול או פרורי לחם

1 בצל גדול 1 גזר

1 תפוח אדמה

כמה עלי סלרי

תבלינים:  מלח לפי הטעם, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה, 1/4 כפית קינמון, 1/4 כפית כורכום, , 1/8 כפית אגוז מוסקט,


אופן ההכנה

לקצוץ במעבד מזון את עלי הסלרי בצל גזר ותפוח אדמה

להוסיף את הבשר הבורגול והביצה

לתת לעיסה לנוח לפחות חצי שעה


חומרים לרוטב

2 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית

5 עלי סלרי אמריקאי חתוכים

3 כוסות מים רותחים

מיץ מ2 לימונים

תבלינים לרוטב: מלח לפי הטעם, 1/2 כפית סוכר, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/4 כפית כורכום, מעט צ`ילי גרוס.

 

לבשל בסיר לחץ 15 דקות אחרי שהצ`ופצ`יק של סיר הלחץ  עולה

 

להכניס את בלנדר מקל לסיר לרסק את הסלרי אני אוהבת שיראו קצת את הסלרי

 

אופן ההכנה:

 2 חבילות לבבות ארטישוק קפואים (אם יש טרי אז עדיף)

למלא את הלבבות

להדליק את הגריל ולהכניס את הלבבות ל10 דקות הבשר הופך לקציצה

 

לסדר את הלבבות בסיר רחב ולצקת עליהם את רוטב הסלרי

 

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא מכסה. מכסים את  הסיר, מורידים להבה לנמוכה ומבשלים למשך כארבעים דקות נוספות. פותחים את מכסה הסיר ומצמצמים את הנוזלים עד לדרגת סמיכות רצויה.

 

הטעם הסופי צריך לצאת חמצמץ.

ואוכלים בתאבון


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת