00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

ציטוט ומתכון...

 

כשפוגשים אדם אמיתי זוכרים אותו לעולם

הרב קרליבך

 

וכשפוגשים מתכון מיוחד, תוך כדי מפגש מיוחד גם, אז גם זוכרים אותו לעולם. כך עם ארוחת הצהריים האקראית עם איה. איה הזמינה אותי לטעום. אני זוכרת את התיאור שלה, "המרק חמצמץ". עד אז נמנעתי מכל מה שחמצמץ בתבשילים. חוץ מעוף חמוץ מתוק  במסעדה סינית לא העזתי אף פעם להזמין או לטעום משהו שבושל עם לימון. עד שטעמתי את התבשיל הזה. טעם של בית, טעם של אמא.

מאז, אני משלבת לימון בתבשילים. בהתחלה זה היה לי ממש מוזר ולא העזתי לסחוט לימון שלם לרוטב ולבשל. לא מזמן בישלתי עוף בלימון, והופתעתי לטובה. למחרת, אחרי שהתבשיל שהה במקרר וספג את כל הטעמים, התבשיל השתדרג. טעם הלימון היה ממש דומיננטי ומיוחד. מתכון נוסף שהבת שלי הביאה מחברה ארגנטינאית גם יצא מוצלח: עוף בלימון וגמבה בתנור.[מתכונים בהמשך...].

וחזרה לאיה. כשפתחתי את הבלוג ביקשתי את המתכון. לאיה לא בוער שום דבר! רק השבוע קיבלתי במייל בזה הלשון:

 

הי אילה.........

מתכון למרק קישואים חמצמץ+ממולאים=בשמחה

המתכונים שלי מבוססים על טעמי המטבח הכורדי=כורדי לייט ומאוד ישראלי

מתכונים שנשמרו מבית סבתא לאמא ואבא  ילידי הארץ מירושלים  ותובלו בניחוח צברי שורשי.

מרק קישואים חמצמץ:

8-7 קישואים קטנים וחלקים חתוכים לטבעות ברוחב 2 ס"מ.

בצל לבן,שמן זית,2רסק עגבניות קטן,לימון טרי גדול,כפית שטוחה סוכר, עלי נענע טריה מ2-3 גבעולים.

להקפיץ קוביות בצל גדולות בסיר עם מעט שמן זית (עד שהבצל נעשה שקוף) לא להזהיב

להוסיף לסיר 3-4 כוסות מים קרים עם  רסק ,מלח,פלפל שחור (גרוס גס),מיץ מהלימון ואת הקישואים.

להביא לרתיחה -להנמיך אש ולהמשיך לבשל 20 ד` (מכסה סגור)להוסיף הנענע.

אם חסר מים להוסיף...ותיבול זה גם עיניין של טעם ותחושה.

להגיש המרק עם צלחת של אורז לבן בצד...(אורז בסמטי ו/או מלא אפשרות).

מאכל קל משביע מחמם וטעים-מתכון אליפות לצמחוניים.בתיאבון............

זה יקירתי מתאים מאוד לימים קרים ופשוט וקל להכנה..........

 

תודה לאיה.

רק אחרי שארכוש את הקישואים כמובן, אכין ואצלם ואולי אצליח להכניס לכאן. ו.....אני הולכת להכין את המתכון כשהמחשב-נייד במטבח ממולי. אולי יצליח לי [הטעם] בדיוק כפי שאיה הכינה.

לגבי הממולאים - אפשר למלא את הקישואים ואפשר לא. איך שרוצים/מעדיפים, או נוח באותו רגע.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת