00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חמין של אמא

עד לפני כשנתיים לא ממש ידעתי איך מכינים חמין.
החמין היה אוכל שאוכלים אצל אמא בשבתות החורפיות ביחד עם כל המשפוחה המורחבת.
אוכל של שבת, אוכל של אמא, אוכל של בית, אוכל מנחם. תקראו לזה איך שתרצו, בשורה התחתונה זה טעים (למרות שאני מכירה לא מעט אנשים שממש לא אוהבים חמין ) וחורף הוא לא חורף אם אין חמין.
אז לפני כשנתיים סוף סוף טרחתי לבקש את המתכון מאימי, גיליתי כמה זה פשוט וקל ואני נהנת להכין אותו בכל פעם מחדש.
וכשאומרים כלום עבודה, ממש לזה מתכוונים
 
חמין של אמא
 
מצרכים:
1 כוס שעועית לבנה קטנה
1 כוס חומוס
3 כרעי עוף מחולקים
1/2 ק"ג אוסובוקו או בשר שריר חתוך לקוביות
2-3 תפוחי אדמה חצויים לרוחב
2 בצלים בינוניים קלופים, שלמים
1 ראש שום רחוץ וקלוף מקליפתו החיצונית
ביצים כמספר הסועדים או יותר -  אני מרתיחה את הביצים לפני בכדי להקטין סיכוי לחיידקים על קליפת הביצים.
2-3 תמרים
 
אפשרויות נוספות:
ג`חנון
חיטה
אורז
 
תיבול:
קופסא רסק עגבניות קטנה (100 גר`)
2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה
1/2 כף סוכר
מים חמים
 
אופן ההכנה:
את השעועית והחומוס משרים לילה מראש, מחליפים את המים בבוקר וממשיכים להשרות עד ההכנה בשעות הצהריים.
אם שכחתם להשרות ואתם בכ"ז רוצים להכין חמין - בבוקר השרו את השעועית והחומוס במים רותחים עם כפית סודה לשתיה עד להכנת החמין.
 
מסדרים את כל המרכיבים בסיר גדול מתאים לתנור, לפי הסדר הבא:
לשמן את הסיר במעט שמן זית
את החומוס והשעועית המושרים שמים מעל השמן.
מעליהם מניחים את חלקי העוף וחתיכות הבשר.
בינהם ומסביב את תפוחי האדמה, הבצל והשום. (אפשר אם רוצים לשים גם בטטה חצויה וגזר שלם)
 
מערבבים את כל מרכיבים הרוטב בקערית בינונית ומוסיפים מים כך שיהיה רוטב דליל.
שופכים 3/4 מהרוטב מעל כל הכבודה, מוסיפים מים לסיר עד לגובה הירקות,
מסדרים את הביצים מלמעלה ושופכים את יתרת הרוטב.
 
זה הזמן להוסיף אם רוצים, את הג`חנון, החיטה או האורז.
 
את הג`חנון פשוט שמים בשקית קוקי או נייר כסף ומניחים מעל.
את החיטה שמים בשקית קוקי, מוסיפים לה 3-4 שיני שום שלמות, מכניסים לשקית חלק מתערובת הרוטב, מעט שמן זית ומים. על כל כוס חיטה, מוסיפים כוס וחצי מים. סוגרים עם האזיקון, גוזרים שאריות של הקוקי, עושים 3-4 חורים קרוב לאזור הסגירה כאשר הקוקי מונחת על החמין - כלומר החורים יהיו למעלה, וזהו.
את האורז מערבבים עם מעט מהרוטב (כוס אורז תספיק בהחלט) ושופכים את האורז בצד אחד של הסיר.
 
 
לאחר שהסיר מסודר, סוגרים עם מכסה, מניחים על הגז ומרתיחים, מנמינים את האש ומבשלים שעה.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-90 מעלות ונהנים מהריח עד למחרת בצהריים.
אם לא שמתם אורז, בדקו בבוקר את הסיר ואם צריך אפשר לשפוך קצת חלק מהמים.
 
זה כל הסיפור, לא צריך לטגן מראש את הבשרים, לא צריך לטגן בצל..... פשוט שמים הכל בסיר, בישול קצר, לילה בתנור ומקבלים ארוחת צהריים טעימה וחמה בבאמת כלום עבודה.
 
 
בתאבון וסוף שבוע נעים וטעים 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת